Logo Realitatea.md

De astăzi a început controlul vamal comun în punctul de trecere „Cuciurgan-Pervomaisc”

18 Aprilie 2018, 17:20 // Economie

Prim-ministrul Pavel Filip a atras atenția, în debutul ședinței de Guvern, asupra faptului că astăzi a demarat controlul vamal comun în punctul de trecere a frontierei de stat „Cuciurgan - Pervomaisc”.

Foto: MAI

Potrivit informațiilor prezentate, procesul de control se desfășoară fără incidente, fiind deja efectuate procedurile vamale pentru primele mașini. „Este o perioadă de tranziție și pentru agenții economici care încă nu sunt înregistrați aici, la Chișinău. În această perioadă pe care le-o oferim au posibilitatea să se înregistreze și mai departe să se bucure de tot confortul care îl oferă acest punct comun de control”, a precizat premierul Pavel Filip. 

În conformitate cu acordul convenit cu partea ucraineană, prim-ministrul a solicitat grăbirea procesului de extindere a controlului în comun la toate punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, în special pe segmentul central al graniței. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a promulgat legea privind ratificarea Acordului săptămâna trecută, în prezența premierului Pavel Filip, aflat în vizită la Kiev.

De asemenea, premierul a ţinut să mulțumească vameşilor, poliţiștilor de frontieră și inspectorilor de patrulare care au muncit în perioada sărbătorilor pentru că au asigurat ordinea publică și fluidizarea traficului în vămi și pe traseele naționale.

Citeste tot despre: Cuciurgan-Pervomaisc, Pavel Filip
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6502 0.0000%
USD USD 17.2491 0.0000%
RUB RUB 0.2705 0.0000%
RON RON 4.1319 0.0000%
UAH UAH 0.6338 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile