Logo Realitatea.md

De astăzi, avem noi miniștri în Guvern. Candu a semnat decretele de numire în funcție (VIDEO)

10 Ianuarie 2018, 10:29 // Actualitate

Cei șapte membri noi, cinci miniștri și doi vicepremieri din Guvernul Filip, au depus astăzi jurământul în prezența președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și premierului, Pavel Filip, după ce șeful statului, Igor Dodon, a  fost suspendat temporar din funcție, pentru că a refuzat în mod repetat numirea acestora în funcție. De asemenea, speakerul a semna și decretele de numire în funcție a acestora. 

Astfel, începând de astăzi, la conducerea ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se va afla, Svetlana Cebotari, vicepremier pentru Integrare Europeană, va fi Iurie Leancă, ministrul Justiției - Alexandru Tănase, ministrul Economiei - Chiril Gaburici, vicepremier pentru Reintegrare - Cristina Lesnic, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului - Liviu Volconovici, iar ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene - Tudor Ulianovschi.

După depunerea jurământului, președintele Legislativului, Andrian Candu, și prim-ministrul Pavel Filip au venit cu un mesaj de felicitare pentru noii membrii ai Guvernului.

Pavel Filip: „Începem un nou an cu noi membri ai Guvernului. Nu va fi un an simplu, pentru că este un an electoral, însă sunt sigur că vom face față. Ne vom ține departe de polemicile politice și vom fi mai aproape de oameni, pentru a rezolva problemele cu care se confruntă. Această nouă formul guvernamentală are experiență și este una mai mult tehnocrată. Vă  felicit stimați colegi și ne urăm succes în munca pe care urmează să o facem”.

Andrian Candu: „Stimați colegi vă felicit cu acest moment și vă doresc doar succese în activitatea pe care urmează să o desfășurați. În noua componență a Guvernului sunt sigur că veți duce la bun sfârșit reformele care au fost inițiate, și veți da startul unora noi. Tot ceea ce veți face trebuie să depășească așteptările cetățenilor, iar rezultatele să fie vizibile în cel mai scurt timp. În procesul de guvernare consider că sunt importante trei elemente: instituțiile să fie guvernate profesional, demnitarii să fie responsabili și integri și să dea mereu dovadă de profesionalism. Vă felicit și la mulți ani”.

Realitatea.md amintește că  la 19 decembrie 2017, liderul democraților a anunțat despre inițierea remanierelor de cadre în Guvernul Filip. Deciziile au fost luate în urma Biroului politic al PDM, și a discuțiilor cu colegii de la Guvernare. De menționat faptul că în dimineața acestei zile, Andrian Candu, a semnat și decretul de promulgare a legii anti-propagandă rusă, după ce Igor Dodon a refuzat să facă acest lucru repetat, iar CCM  l-a suspendat temporar din funcție, iar atribuțiile în acest sens au fost preluate de președintele Legislativului.

Citeste tot despre: Candu, decret, Guvernul Filip, jurământ
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7699 0.6414%
USD USD 16.7372 0.3784%
RUB RUB 0.2727 1.7158%
RON RON 4.2756 0.8111%
UAH UAH 0.6425 0.7369%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile