Logo Realitatea.md

De două zile la Moscova, niciun răspuns! Delegația RM nu i-a văzut încă pe piloții eliberați din prizonierat

12 Februarie 2019, 17:52 // Actualitate

Delegația Republicii Moldova, detașată ieri la Moscova pentru a acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni eliberați din prizonierat în Afganistan, Lionel Buruiană și Mihail Crihana, precum şi pentru a efectua procedurile necesare revenirii acestora în Republica Moldova, nu au obținut deocamdată de la autoritățile ruse nici accesul la ei, nici informația privind locul unde sunt plasați.

Singurele detalii obținute de către reprezentanții MAEIE în discuțiile avute cu câțiva oficiali de la Moscova sunt ca cei doi cetățenii moldoveni nu ar fi în custodia Guvernului Federației Ruse, dar în cea a unei organizații non-guvernamentale. 

Pentru moment, oficialii moldoveni continuă să depună eforturi pentru a se întâlni cu cetățenii eliberați din prizonierat și a demara procedurile necesare aducerii de urgență a acestora în Republica Moldova. În aceste sens, s-a luat legătura cu organizația indicata de către autoritățile ruse și membrii delegației sunt în așteptarea permisiunii de a ajunge la cetățenii noștri. Au fost făcute toate pregătirile logistice pentru ca aceștia să poată fi aduși acasă în orice moment. 
 
În componenta echipei MAEIE deplasata la Moscova se afla și un cadru medical, care imediat ce se va permite accesul la cetățenii moldoveni, va evalua starea de sănătate a acestora și va acorda asistența necesară pentru ca ei să ajungă în cele mai bune condiții acasă.

Piloții moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan, au fost eliberați (VIDEO)

Momentul în care piloții moldoveni eliberați din Afganistan coboară din avion (VIDEO)

Usatîi: O delegație MAEIE a plecat la Moscova să aducă piloții acasă. Dodon va comanda să-i mai țină (VIDEO)

Cazul piloților moldoveni, eliberați din Afganistan: Procuratura Generală a venit cu precizări!

MAEIE confirmă: S-a solicitat Rusiei accesul la piloții moldoveni eliberați din captivitate

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile