Logo Realitatea.md

Deși a invitat toți candidații, a venit doar Dodon! La Chișinău a început campania de plantare a arborilor (FOTO)

18 Octombrie 2020, 10:49 // Actualitate

În această dimineață în Pădurea - Parc din strada Calea Orheiului a început acțiunea de plantare a arborilor pe teritoriul municipiului Chișinău. Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, spune că a invitat „toată lumea, candidați politici, partide, deputați, organizații neguvernamentale, dar și alții”. Surprinzător însă, doar șeful său de partid, candidatul „independent” la funcția de președinte Igor Dodon, a răspuns invitației.

foto: facebook.com/i.ceban.public

„Împreună cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, funcționari din cadrul Primăriei Chișinău, dar și cu ajutorul mai multor voluntari, care s-au alăturat inițiativei, am participat în această dimineață la acțiunea de plantare a arborilor în capitală, în Pădurea - Parc din Calea Orheiului, unde am dat start acestei acțiuni frumoase”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, astăzi au fost sădiți circa 2.000 de arbori, urmând ca până la încheierea campaniei de plantare a arborilor în parcuri, zone verzi, curți de blocuri din Capitală, să fie sădiți în total 100 mii de copaci.

Acțiunea primăriei se desfășoară în colaborare cu Agenţia „Moldsilva” și alți parteneri, care au pus la dispoziție circa 60 de specii de arbori (tei, frasin, castan, plop, salcie şi pomi nuciferi) cu înălțimea de la un metru jumătate și mai înalți.

Astfel, oraşul Chișinău se alătură campaniei globale „Înverzirea orașelor”, iniţiată de către secretara Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa.

„Vom reîntoarce orașului Chișinău denumirea de cea mai verde capitală europeană. Haideți împreună să contribuim la acest lucru!”, a îndemnat primarul Ion Ceban.

Foto: facebook.com/i.ceban.public

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0309 0.3521%
USD USD 17.3400 0.3147%
RUB RUB 0.2350 -0.0850%
RON RON 4.3143 0.3232%
UAH UAH 0.6166 0.1624%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile