Logo Realitatea.md

De la 1 septembrie, familiile social-defavorizate din Capitală vor putea depune dosarele pentru a primi compensații la serviciile comunale

07 August 2018, 20:38 // Societate

Persoanele social-defavorizate din municipiul Chișinău pot depune cereri de compensare a cheltuielilor la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale, pentru sezonul rece 2018-2019 începând cu data de 1 septembrie curent.

Foto: noi.md

Dosarele pentru acordarea compensaţiilor se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (nr. 1-23), la gestionarii fondului de locuințe (Asociațiile de coproprietari în condominiu, Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate, Cooperativelor de construcții a locuințelor și blocurile locative departamentale), la preturile de sector – pentru cetățenii care locuiesc în sectorul particular, la Primăriile orașelor, satelor (comunelor) din componența municipiului Chișinău – pentru cetățenii din teritoriile administrative respective.

Potrivit Primăriei Chișinău, beneficiari ai compensaţiilor sunt familiile a căror venituri pe ultimele 12 luni sunt mai mici de 3000 lei / lună pentru fiecare persoană. Compensarea cheltuielilor persoanelor defavorizate din municipiu la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice se va efectua până la data de 1 septembrie 2019.

De menţionat că persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice.

Precizăm că cetățenii care au beneficiat de compensații din partea Primăriei Chișinău în sezonul termic precedent vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.

Familiile social-defavorizate, vor beneficia de asemenea și de compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile