Logo Realitatea.md

DECIS! 87 de pagini de decizie în dosarul Mînzat! Avocatul-vedetă va sta NOUĂ ani la pușcărie (VIDEO)

19 Mai 2017, 14:20 // Actualitate

Avocatul-vedetă Valerian Mînzat va petrece nouă ani la pușcărie! Asta după ce judecătorii Curții de Apel Chișinău au pronunțat astăzi, 19 mai, decizia motivată în dosarul în care avocatul este învinuit de înscenarea unui accident rutier, în urma căruia acesta voia să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări. 

Avocatul a lipsit de la ședința de judecată, chiar dacă apărătorul acestuia a declarat că a comunicat cu el și i-ar fi spus că se va prezenta la Curtea de Apel. 

„Decizia este pe 87 de pagini tipărite. Încă nu am luat cunoștință cu acestea. Valerian Mânzat trebuia să vină, așa mi-a spus la telefon”, a declarat avocatul Gheorghe Amihalachioaie.

Fiind întrebat dacă avocatul Valerian Mînzat ar fi fugit din țară, apărătorul a spus: „Unde să plece?!”, menționând că prezența acestuia în sala de judecată nu este obligatorie atât timp cât magistrații nu au trimis organelor de drept solicitarea de punere în aplicare a pedepsei. 

Apărătorul promite că va ataca decizia Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție.

Realitatea.md amintește că, pe data de 5 aprilie, Curtea de Apel a menținut decizia din mai 2015 a primei instanței, potrivit căreia Valerian Mânzat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare într-un dosar ce ține de înscenarea unui accident rutier, în urma căruia avocatul voia să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări.

Vezi și: 

Poliția pe urmele lui Valerian Mînzat! Acesta A FUGIT din sala de judecată în timp ce judecătorii urmau să-i pronunțe sentința

”Iubcik” A DISPĂRUT de pe Instagram! Avocatul-vedetă și-a ascuns toate pozele în care apare cu mașini scumpe și haine de brand (foto)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1711 0.0997%
USD USD 16.5181 0.2476%
RUB RUB 0.2681 1.0554%
RON RON 4.3347 0.1942%
UAH UAH 0.6287 -0.3329%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile