Logo Realitatea.md

Decis! PL participă la ședința Parlamentului, dar nu votează moțiunea

27 Octombrie 2015, 21:05 // Politica

Deputații fracțiunii Partidului Liberal „vor fi prezenți joi, 29 octombrie 2015, în plen la dezbaterea Moțiunii de Cenzură asupra Guvernului AIE-3, dar nu vor participa la procedura de vot”. O decizie în acest sens a luat în această seară Biroul Politic al PL. Totodată, Partidul Democrat urmează să decidă în privința votului moțiunii de cenzură mâine. Tot mâine urmează să aibă loc și ședința Consiliului Alianței pentru Intergrare Europeană 3, președinția în cadrul căreia acum aparține Partidului Liberal Democrat din Moldova.

colaj: realitatea.md

Solicitat de Realitatea.md, deputatul democrat Sergiu Sârbu a menționat că Consiliului Executiv Politic PDM urmează să se întrunească în ședință mâine după amiază, decizia finală în privința votării sau nevotării moțiunii înaintate de deputații PSRM-PCRM împotriva Guvernului Streleț urmând să fie luată acolo.

Liderul liberal, Mihai Ghimpu, a confirmat pentru Realitatea.md că deputații liberali vor fi prezenți la ședința plenară a Parlamentului, dar nu vor participa la votarea moțiunii. Întrebat despre ședința Consiliului Alianței, acesta a menționat că urmează să se decidă mâine dimineață, dacă, când și unde va avea loc.

„Nu pot să vă zic concret. Urmează mâine dimineață să decidem, dar nu noi deținem președinția în cadrul Consiliului Alianței ca să putem convoca Consiliul”, a spus Mihai Ghimpu.

Președinția Consiliului Alianței pentru Integrare Europeană 3, deținută prin rotație de toate cele trei formațiuni politice, aparține acum Partidului Liberal Democrat din Moldova. Vicepreședintele PLDM, deputatul Vadim Pistrinciuc, a comunicat pentru Realitatea.md că ședința urmează să aibă loc mâine după masă, astfel încât la ea să poată participa și liderul democrat Marian Lupu, plecat într-o deplasare la Bruxelles acum. Astfel, decizia încă nu este luată.

Totuși, potrivit lui Pistrinciuc, cel mai probabil, Consiliul AIE-3 se va întruni în ședință mâine la ora 17.00 la Parlament.

Realitatea.md amintește că în cadrul ședinței de săptămâna trecută a Parlamentului, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Streleț, semnată de 42 de deputați. Cele două formațiuni însă au împreună doar 45 de voturi, în condițiile în care pentru căderea Guvernului sunt necesare voturile a cel puțin 51 de deputați în Parlament.

Totuși, democratul Andrian Candu a precizat ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, că Partidul Democrat ar putea vota joi, în Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț, fiind „nevoiți” să o facă dacă „Streleț o să continue așa”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile