Logo Realitatea.md

Decizia în dosarul „Becciev vs Apă-Canal” se lasă așteptată. Ședința de azi a fost amânată (VIDEO)

17 Februarie 2017, 17:25 // Societate

Ședința de azi în dosarul „Becciev vs Apă-Canal Chișinău” a fost amânată din cauza lipsei unui act. Potrivit avocatului Oleg Efrim nu a fost anexat la materialele dosarului un proces verbal. 

Embed:

„Odată ce reclamantul a cerut anularea acestui act, el trebuia să-l prezinte. sper că e o eroare de procedură și nu s-a făcut asta cu alte scopuri”, a declarat Valeriu Bogdan, juristul care reprezintă în instanță interesele Apă-Canal Chișinău. 

Următoarea ședință va avea loc luni, 20 februarie. Părțile se așteaptă deja la o decizie a instanței în cadrul următoarei ședințe. 

Menționăm că fostul șef al S.A. Apă-Canal Chișinău, Constantin Becciev, a atacat în instanță decizia demiterii sale și cere să fie instituit din nou în funcție, să i se achite prejudiciul material și moral în urma concedierii sale.

Amintim că în urma unui raport al Curții de Conturi, prezentat în luna august 2016, s-a constatat că la întreprinderea Apă-Canal Chișinău, la conducerea căreia se afla Constantin Becciev, ar exista un conflict de interese. Ulterior, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat în privința datelor acestui raport și a dispus ca acest caz să fie investigat de Comisia Națională de Integritate (CNI). 

La aproximativ o lună după scandal, Veronica Herța a declarat că Constantin Becciev a solicitat concediu și că acesta va demisiona din inițiativă proprie. Potrivit juristului Apă-Canal Chișinău, Valeriu Bogdan, ordinul de concediu însă a fost semnat de către tehnic al întreprinderii, deși angajator este Consiliul de Administrație al Apă-Canal Chișinău, fapt ce a servit drept motiv ca acest ordin de concediu să fie anulat.

La câteva zile de la anunțul privind demisia lui Constantin Becciev, Veronica Herța, șefa Direcției finanțe, a fost numită în calitate de director interimar al întreprinderii Apă-Canal Chișinău

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)