Logo Realitatea.md

Decizia în dosarul „Becciev vs Apă-Canal” se lasă așteptată. Ședința de azi a fost amânată (VIDEO)

17 Februarie 2017, 17:25 // Societate

Ședința de azi în dosarul „Becciev vs Apă-Canal Chișinău” a fost amânată din cauza lipsei unui act. Potrivit avocatului Oleg Efrim nu a fost anexat la materialele dosarului un proces verbal. 

Embed:

„Odată ce reclamantul a cerut anularea acestui act, el trebuia să-l prezinte. sper că e o eroare de procedură și nu s-a făcut asta cu alte scopuri”, a declarat Valeriu Bogdan, juristul care reprezintă în instanță interesele Apă-Canal Chișinău. 

Următoarea ședință va avea loc luni, 20 februarie. Părțile se așteaptă deja la o decizie a instanței în cadrul următoarei ședințe. 

Menționăm că fostul șef al S.A. Apă-Canal Chișinău, Constantin Becciev, a atacat în instanță decizia demiterii sale și cere să fie instituit din nou în funcție, să i se achite prejudiciul material și moral în urma concedierii sale.

Amintim că în urma unui raport al Curții de Conturi, prezentat în luna august 2016, s-a constatat că la întreprinderea Apă-Canal Chișinău, la conducerea căreia se afla Constantin Becciev, ar exista un conflict de interese. Ulterior, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat în privința datelor acestui raport și a dispus ca acest caz să fie investigat de Comisia Națională de Integritate (CNI). 

La aproximativ o lună după scandal, Veronica Herța a declarat că Constantin Becciev a solicitat concediu și că acesta va demisiona din inițiativă proprie. Potrivit juristului Apă-Canal Chișinău, Valeriu Bogdan, ordinul de concediu însă a fost semnat de către tehnic al întreprinderii, deși angajator este Consiliul de Administrație al Apă-Canal Chișinău, fapt ce a servit drept motiv ca acest ordin de concediu să fie anulat.

La câteva zile de la anunțul privind demisia lui Constantin Becciev, Veronica Herța, șefa Direcției finanțe, a fost numită în calitate de director interimar al întreprinderii Apă-Canal Chișinău

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1711 0.0997%
USD USD 16.5181 0.2476%
RUB RUB 0.2681 1.0554%
RON RON 4.3347 0.1942%
UAH UAH 0.6287 -0.3329%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile