Logo Realitatea.md

Decizia PPEM cu privire la alegerile locale anticipate din municipiile Chișinău și Bălți (VIDEO)

23 Aprilie 2018, 16:27 // Actualitate

PPEM se va abține să desemneze propriul candidat la alegerile locale anticipate din municipiile Chișinău și Bălți. Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, care a explicat de ce nu a înaintat candidați la alegerile locale din Chișinău și Bălți. 

„În goana după trambuline electorale în alegeri parlamentare, dreapta pro-europeană deja este scindată, fragmentată, iar timpul acordat primarului care va fi ales atât la Chișinău, cât și la Bălți este unul foarte limitat pentru a înregistra progrese reale. Pentru a exclude speculațiile, menționez că PPEM are suficienți membri valoroși cu expertiză, cu viziune și integri care ar putea gestiona treburile din Chișinău și Bălți. Însă pentru a nu contribui la o segmentare și mai profundă a dreptei europene, PPEM se abține să desemneze propriul candidat atât la Chișinău, cât și la Bălți. Prin această decizie sperăm să contribuim la consolidarea dreptei pro-europene, pentru a nu admite preluarea Capitalei de către socialiști, care sunt inamici ai parcursului nostru european”, a declarat vicepremierul pentru Integrare Europeană.

Potrivit lui Iurie Leancă, ”aceste alegeri au fost create într-un context artificial, iar perdanții vor fi locuitorii atât din Chișinău, cât și din Bălți”.

”Orașele mari nu se gestionează prin campanii de polemici și manipulări, dar prin abordări sistemice. Așa cum au făcut-o consilieri municipali din Chișinău și Bălți. Lansăm un apel la maturitate civică și politică a celor care gândesc liber și care-și doresc modernizarea capitalei și al întregii țări să privească tabloul politic al acestor alegeri”, a adăugat Iurie Leancă.

Amintim că, în Chișinău, în total 13 persoane au solicitat Consiliului Electoral înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile de pe 20 mai 2018, iar la Bălți - 9. 

Citeste tot despre: alegeri, alegeri 20 mai, Balti, candidați, PPEM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5373 -0.5513%
USD USD 17.1674 0.2312%
RUB RUB 0.2571 0.8631%
RON RON 4.1699 -0.7048%
UAH UAH 0.6135 0.3599%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile