Logo Realitatea.md

Decizie motivată în dosarul „Șor”, pe 104 pagini! De ce primarul de Orhei nu s-a prezentat la ședința de judecată (VIDEO)

17 Iulie 2017, 15:26 // Societate

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au înmânat astăzi, 17 iulie, decizia motivată în dosarul în care Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

„Urmează să contestăm cu apel, dar până atunci trebuie să vedem care sunt concluziile instanței. Sechestre pe anumite bunuri ale lui Ilan Șor au fost puse pe alte cauze penale care se află în gestiunea organelor de urmărire penală”, a declarat procurorul de caz, Andrei Băeșu.

În același timp și apărarea lui Ilan Șor a ținut să menționeze că va contesta la Curtea de Apel, conform legii, în termen de 15 zile. „Decizia motivată este voluminoasă. Are 104 de pagini. O vom analiza pentru a putea să argumentăm în continuare poziția noastră”, a explicat avocatul Denis Ulanov.

Întrebat fiind de jurnaliști de ce primarul de Orhei nu s-a prezentat în instanță, acesta a precizat că se află la Primărie, unde are loc o ședință operativă.

Amintim că, deși acum o lună Ilan Șor a fost condamnat, acesta a fost eliberat din arest până la pronunțarea sentinței definitive. Potrivit primei instanțe, acesta se face vinovat de cauzarea unor prejudicii Băncii de Economii (BEM) prin abuz de încredere și înșelăciune.

Vezi și:

ULTIMA ORĂ! Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și șase luni, dar eliberat din arest până la pronunţarea unei sentințe definitive (VIDEO)

Avocații primarului de Orhei vor ataca hotărârea la Curtea de Apel: Ilan Șor se declară nevinovat (VIDEO)

Ce înseamnă condamnarea lui Șor în penitenciar semiînchis: Încăpere izolată și deplasarea fără escortă în afara penitenciarului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5526 -1.2869%
USD USD 16.8289 0.4638%
RUB RUB 0.2657 -1.3368%
RON RON 4.1904 -1.2769%
UAH UAH 0.6394 0.0783%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile