Logo Realitatea.md

Dedeman înaintează o dată limită autorităților municipale. Dacă proiectul nu va fi aprobat, se retrage DEFINITIV!

14 Noiembrie 2017, 13:07 // Societate

Rețeaua de magazine „Dedeman” anunță că își va retrage proiectul investițional definitiv, dacă până pe data de 1 decembrie, Consiliul Municipal Chișinău (CMC) nu-l va vota.

Foto simbol: SeeNews

„La sfârşitul lunii octombrie curent, am informat opinia publică despre retragerea Dedeman din proiectul său investiţional în Municipiul Chişinău. Motivul retragerii au fost barierele administrative, birocrația excesivă și lipsa unei certitudini în privința unei decizii a autorităților locale în particular, este vorba despre impunerea schimbării codului de folosință în Planul Urbanistic General a terenului pe care urma a fi proiectat şi construit complexul comercial Dedeman.

OFICIAL: Dedeman își retrage proiectul de 20 de milioane de euro din Republica Moldova, din cauza birocrației

Amintim că beneficiarii proiectului s-au conformat tuturor cerințelor înaintate de autoritățile publice. Proiectul fost avizat de autoritățile competente parcurgând toate procedurile necesare. În decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis de către Primărie Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pentru a fi aprobat definitiv. Din acel moment proiectul a rămas blocat până în prezent în CMC.

După publicarea informaţiei date, o parte din fracţiunile Consiliului Municipal Chişinău şi-au declarat public susţinerea şi deschiderea pentru votarea proiectului dat. La 27 octombrie 2017 proiectul a primit aviz pozitiv în Comisia de specialitate. Ulterior, chestiunea a fost pusă pe ordinea de zi a şedinţei CMC din 31 octombrie 2017. Cu toate acestea, chestiunea dată a fost exclusă, fără nici un fel de explicaţii, de pe ordinea de zi prezentată nemijlocit în şedinţa CMC.

Prin urmare, proiectul este plasat din nou în incertitudine, iar lipsa unei decizii a CMC până la 1 decembrie 2017 ar putea duce la retragerea definitiva a investitorului. Din aceste motive, la 9 noiembrie 2017 am adresat o cerere Primarului General Interimar, Silvia Radu, prin care am solicitat punerea pe ordinea zi a CMC a chestiunii date pentru examinare cu prioritare”, se arată în comunicatul emis pentru presă.

CITEȘTE ȘI:

O companie de top din România intenționează să investească zeci de milioane de euro în Moldova

Agentul economic care planifică să deschidă CC „Dedeman” la Chișinău, promite investiții de 20 mln de euro. Schița preliminară a proiectului (FOTO, VIDEO)

Candu speră că „Dedeman” nu va pleca din R. Moldova: Se caută soluții la nivel de Guvern și li se va acorda tot suportul politic (VIDEO)

Citeste tot despre: data limită, Dedeman, ultimatum
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile