Logo Realitatea.md

Degetele tăiate ale jurnalistului saudit i-ar fi fost trimise prințului Mohammed bin Salman

23 Octombrie 2018, 12:09 // În lume

Echipa care l-ar fi asasinat pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi este una special creată pentru uciderea persoanelor incomode saudiților și se află sub comanda prințului moștenitor Mohammed bin Salman (MBS), susține un înalt oficial saudit, citat de Middle East Eye. Drept dovadă că și-au îndeplinit misiunea, cei 15 membri ai echipei i-ar fi trimis prințului degetele jurnalistului.

Foto: digi24.ro

Echipa Firqat el-Nemr sau „Tiger Squad” este bine cunoscută inclusiv serviciilor secrete americane. Aceasta a fost formată în urmă cu un an, iar cei 50 de membri ai ei sunt unii dintre cei mai bine pregătiți oameni în domeniul militar și în spionaj. Membrii echipei de asasini ar fi fost recrutați din diferite ramuri ale serviciilor secrete ale Arabiei Saudite, în funcție de experiența pe care aceștia o au. Unul dintre primele criterii ar fi loialitatea acestora față de MBS.

Tiger Squad are ca misiune principală asasinarea disidenților saudiți, pe teritoriul Arabiei Saudite, dar și pe teritorii străine, într-un mod care să treacă neobservat de media, de comunitatea internațională și de politicieni, afirmă sursa citată de Middle East Eye. „Prințul crede că arestarea criticilor o să pună presiune internațională asupra Arabiei Saudite, așa că îi vrea asasinați discret”. Metodele variază, susține oficialul saudit, la injectarea cu virusuri letale, până la înscenarea unor accidente de mașină sau incendii.

Prințul MBS ar avea o problemă mai ales cu jurnaliștii care îi contestă măsurile sau viziunea politică. „El mereu spune că va tăia degetele jurnaliștilor care scriu de rău despre el”, susține oficialul.

Acest lucru s-ar fi întâmplat și în cazul lui Jamal Khashoggi. Mai multe surse susțin că, înainte să fie tranșat, jurnalistului saudit i s-au tăiat degetele. Acum, sursa citată de Middle East Eye spune că degetele jurnalistului i-au fost prezentate prințului saudit, drept dovadă și ca o formă de „trofeu”.

Din cazul asasinării lui Jamal Khashoggi încă lipsesc numeroase detalii. Trupul acestuia nu a fost găsit nici până acum și există mai multe ipoteze despre ce s-ar fi întâmplat cu cadavrul. Arabia Saudită, deși a recunoscut moartea jurnalistului, nu a făcut publică nicio informație despre unde se află trupul acestuia.

Președintele turc Erdogan a promis că va dezvălui „adevărul gol-goluț” într-un discurs susținut marți în fața Parlamentului și a declarat că „nimic nu va rămâne secret”.

 VEZI ȘI:

Arabia Saudită recunoaşte că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul său din Istanbul

Ultimele informaţii despre dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi. Poliţia turcă va percheziţiona locuinţa consulului saudit

Logodnica jurnalistului saudit asasinat a fost plasată sub protecția permanentă a poliției

Noi detalii despre dispariţia lui Khashoggi: Un suspect îmbrăcat în hainele jurnalistului a fost surprins de camerele de supraveghere

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile