Logo Realitatea.md

Delegația transnistreană a întrerupt ultima ședință CUC din acest an. Ce subiecte discutate i-au deranjat

29 Decembrie 2017, 16:37 // Politica

Comisia Unificată de Control s-a întrunit, ieri, în orașul Bender în şedinţă, care a fost prezidată de delegaţia Federației Ruse. Pe ordinea de zi au figurat trei subiecte.

Foto: Gov.md

În cadrul chestiunii organizatorice, delegația transnistreană l-a propus pe dl Ruslan Mova în calitate de expert cu statut permanent pe domeniul afacerilor interne.

Este de menţionat, că nici în cadrul acestei şedinţe Comisia Unificată de Control nu a reuşit să aprobe raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit al FMMP privind situaţia în Zona de Securitate din perioada 13 – 19 decembrie 2017, care a fost audiat şi la ședința din 21 decembrie a.c., dar care a cărui aprobare a fost amânată, din cauza că delegația transnistreană a solicitat consultări suplimentare, în contextul acțiunilor din 2 decembrie a.c. (pretinsele structuri de forţă transnistrene au instalat în mod abuziv un a.n. ”post de grăniceri și vameși” pe tronsonul de drum aflat în gestiunea SRL ”Anina”, în preajma satului Hârbovăț, care creează dificultăți pentru libera circulație a persoanelor și bunurilor şi destabilizează situația în Zona de Securitate).

Conducătorul delegației Federației Ruse a atras atenția părților asupra necesității de a se abține de la măsuri unilaterale în ceea ce privește activitatea posturilor, amplasate în Zona de Securitate. Având în vedere că chestiunea în cauză a mai fost discutată, el a propus ca raportul să fie supus votului. Propunerea a fost, însă, respinsă din start de partea transnistreană. Pentru a justifica poziția neconstructivă a reprezentanţilor transnistreni, Oleg Beleakov, co-președinte al CUC, a invocat, de o manieră devenită deja tradiţională, argumente irelevante, rupte de realitate.

În pofida eforturilor participanţilor la şedinţă de a identifica soluții de compromis pentru depășirea situației create, delegația transnistreană a întrerupt, totuşi, ședința CUC.

La propunerea Conducătorului delegației Federației Ruse ședința a fost amânată pentru data de 11 ianuarie 2018.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”