Logo Realitatea.md

Delegația FMI în Moldova: „Există dovezi pentru sosirea la Chişinău a unei viitoare misiuni FMI”

27 Mai 2016, 19:57 // Opinii si editoriale

Ivanna Vladkova-Hollar, șefa misiunii de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), aflați în Republica Moldova susține că țara noastră a progresat în ceea ce privește strategia de soluționare a problemelor din sectorul financiar şi există dovezi pentru sosirea la Chişinău a unei viitoare misiuni FMI. Ivanna Vladkova-Hollar a încurajat Guvernul să întreprindă un şir de acţiuni premergătoare misiunii de negociere la capitolul politici fiscale şi reforme structurale.

Foto: gov.md

Echipa de experţi ai FMI a avut o întrevedere cu prim-ministrul Pavel Filip. În cadrul întâlnirii premierul a mulţumit reprezentanţilor misiunii FMI pentru munca efectuată şi a reconfirmat determinarea Guvernului de a avea un Acord cu FMI.

„Proiectul nostru este ca cetăţenii Republicii Moldova să trăiască mai bine şi suntem hotărâţi să atingem acest scop. Semnarea unui acord cu FMI este parte a acestui proiect”, a menţionat Pavel Filip. Premierul a precizat că pentru a atinge obiectivele propuse trebuie să fie voinţă, viziune şi capacităţi, iar toate aceste componente există.

La rândul său, Ivanna Vladkova-Hollar a spus că pe parcursul acestei săptămâni au avut loc discuţii consistente cu conducerea Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) şi a Ministerului Finanţelor, care au purtat un caracter constructiv şi deschis. Scopul misiunii fiind formularea unei viziuni comune privind măsurile necesare pentru asigurarea stabilităţii şi siguranţei sistemului bancar al Republicii Moldova pe termen lung.

Echipa de experţi ai FMI s-a aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 23-27 mai 2016.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0693 -0.2282%
USD USD 18.3389 0.9246%
RUB RUB 0.2328 2.3297%
RON RON 4.1569 -0.2136%
UAH UAH 0.6624 2.3328%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile