Logo Realitatea.md

Demisie la Primăria Chișinău! Șeful unei Direcții a scris o cerere în acest sens, după ce a fost dispusă anchetă de serviciu

29 Octombrie 2018, 12:12 // Societate

Șeful Direcției construcții capitale din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, Alexandru Panfilii, a demisionat la două zile după ce primarul interimar, Ruslan Codreanu, a fost în inspecție la Direcție și a cerut crearea unei comisii de anchetă. Anunțul a fost făcut la ședința operativă din 29 octombrie.

Ruslan Codreanu spune că, săptămâna trecută, a efectuat o vizită la Direcția construcții capitale și a constatat o situație dezastruoasă și o lipsă de responsabilitate totală din partea angajaților Direcției. Mai multe obiective pentru care Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a alocat bani nu au fost realizate sau lucrările au fost lansate cu o foarte mare întârziere, scrie IPN.

Potrivit primarului interimar, în februarie, CMC a alocat bani Direcției pentru reparația acoperișului Asociației Invalizilor. Acoperișul tot atunci a fost dat jos și astăzi clădirea rămâne descoperită. Între timp, a fost inundată de mai multe ori. „Nu este singurul caz când, având bani aprobați de către CMC, lucrările au început cu o foarte mare întârziere”, a spus Ruslan Codreanu.

Primarul interimar menționează că o situație nepotrivită este și la instituția de învățământ Nr. 152, unde sala de sport a fost finalizată în 2014, iar până în prezent obiectivul nu este conectat la energie electrică și agent termic, deoarece Direcția nu a semnat actul de predare-primire și de recepție finală. „Pentru Liceul „Kiril și Metodii” în iulie au fost alocați pentru reparația acoperișului, iar lucrările au început săptămâna trecută”, a spus primarul interimar.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0977 0.0000%
USD USD 17.9332 0.0000%
RUB RUB 0.2781 0.0000%
RON RON 4.2210 0.0000%
UAH UAH 0.6805 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile