Logo Realitatea.md

Demisii și numiri în funcții la Primăria Chișinău! Cine sunt noii șefi la Spații Verzi, Parcul de Autobuze, Pretura Ciocana...

19 Aprilie 2018, 09:41 // Societate

De la începutul lunii aprilie la conducerea mai multor subdiviziuni ale Primăriei Chișinău au fost numiți șefi noi, unii, aleși prin concurs, alții, puși în funcții interimare până la organizarea concursurilor de angajare. Între timp, mai mulți directori care au condus subdiviziuni ale Primăriei ani la rând, fie au fost demiși, fie au plecat din inițiativă proprie. 

Foto simbol

Astfel, potrivit Primăriei Chișinău, începând cu data de 4 aprilie 2018, Olga Ursu a fost numită în funcţia de şef al Direcţiei generale finanţe, în urma concursului organizat în acest sens. 

Din 5 aprilie 2018, în funcţia de şef al Direcţiei autorizare şi disciplină în construcţii, în urma concursului public organizat pentru funcţia respectivă a fost numit Oleg Maevschi

Din data de 10 aprilie, în funcţia de şef interimar al ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” a fost numit Serghei Carp. În acelaşi timp, din 6 aprilie în funcţia de director interimar al ÎM „Parcul Urban de Autobuze” este numit Vitalie Copaci. Ambele persoane au fost numite până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante. 

De asemenea, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei publice vacante, Rodica Guţu va asigura interimatul funcţiei de şef al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, iar Viorica Negrei a revenit în funcţia deţinută anterior, de şef adjunct al Direcţiei generale. 

Din 11 aprilie curent şi până la desemnarea câştigătorului concursului pentru ocuparea funcţiei respective, interimatul de şef al Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare este asigurat de Ghenadie Dubiţa. Totodată, Petru Gontea şi-a prezentat demisia din funcţia deţinută în cadrul Direcţiei. 

În acelaşi timp, Lucia Caciuc a fost detaşată în funcţia de şef interimar al Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei publice vacante. 

Şeful Direcţiei pentru colectarea impozitelor şi taxelor locale, Gheorghe Gasnaş, a fost eliberat din funcţie, în legătură cu transferarea sa în cadrul Serviciului Fiscal de Stat, iar Cristina Vizitiu a fost numită în funcţia de şef adjunct al Direcţiei respective. 

Din 11 aprilie a.c. interimatul funcţiei de pretor al sectorului Ciocana asigură Sinilga Şcolnic, pentru o perioadă de 2 luni.  

Iar din 13 aprilie 2018, Ana Culev a fost eliberată din funcţia de şef al Direcţiei cultură a Primăriei municipiului Chişinău.  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5946 -0.7205%
USD USD 17.1423 0.1472%
RUB RUB 0.2555 -0.0391%
RON RON 4.1855 -0.8034%
UAH UAH 0.6088 -0.0657%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile