Logo Realitatea.md

Deputații sunt îndemnați să se alăture Declarației privind lupta contra corupției (VIDEO)

12 Octombrie 2017, 12:29 // Actualitate

Declarația Biroului național din Republica Moldova al Organizației globale a parlamentarilor împotriva corupției, GOPAC Moldova a fost astăzi prezentată în plenul Parlamentului. 

Sursa: google.com

Potrivit documentului în anul 2016, un grup de deputați din Parlamentul Republicii Moldova s-a alăturat rețelei Organizația Globală a Parlamentarilor Împotriva Corupției (GOPAC) și s-au angajat să lupte contra corupției folosind instrumentarul pe care îl au la dispoziție - legi și politici, advocacy, interpelări, mesaje și apeluri publice.

În textul Declarației se menționează că corupția este cel mai mare impediment în calea prosperității țării, iar cetățenii Republicii Moldova așteaptă de la aleșii poporului, un angajament onest, asumat, de a duce lupta anticorupție până la capăt.

Declarația mai conține un apel pentru realizarea angajamentelor în domeniul combaterii corupției asumate în dialog cu partenerii de dezvoltare, promovarea și respectarea, în noua sesiune plenară, a principiilor de integritate, etică și conduită acceptate în parlamentele statelor democratice.

Totodată, Grupul GOPAC va iniția o rundă de consultări și discuții cu cetățenii pe subiectul corupției, un dialog direct și deschis cu organizațiile societății civile implicate în cercetarea și prevenirea corupției.

Până în prezent Declarația a fost semnată de 53 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova.

Citeste tot despre: coruptie, declarație, deputați
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7904 -0.0111%
USD USD 16.8264 0.0053%
RUB RUB 0.2562 1.5055%
RON RON 4.2465 -0.0447%
UAH UAH 0.5995 -0.0167%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile