Logo Realitatea.md

Deputații democrați luptă cu propaganda rusească! Asigurarea securității informaționale va fi discutată în Parlament

06 Decembrie 2017, 10:05 // Politica

Proiectului de lege privind modificarea Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securității informaționale a statului urmează a fi discutat în cadrul ședinței Parlamentului. 

Foto: Lifenews

Inițiativa este semnată de deputații PDM și PPE, având ca scop securizarea spațiului informațional, prin limitarea difuzării și retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informațional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Proiectul are drept obiectiv lupta cu propaganda și manipularea din exteriorul țării, care poate aduce grave prejudicii securității informaționale a statului și cetățenilor săi.  

De menționat că faptul că această inițiativă se referă strict la limitări ce țin de emisiunile informativ-analitice și nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de televiziune din afara țării care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. 

Realitatea.md amintește că în vara anului curent proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului privind apărarea spațiului informațional din Republica Moldova, înaintat de Partidul Democrat din Moldova, a fost înregistrat la Parlament și făcut public. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile