Logo Realitatea.md

Deputații ruși, „în alertă”, după ce SUA au decis să construiască obiecte militare în Bulboaca: Rusia va apăra regiunea transnistreană prin orice metode

09 August 2017, 10:40 // Politica

Rusia va face orice pentru „protejarea” regiunii transnistrene. Declarații în acest sens au răsunat în Duma rusească de stat. Tema a ajuns a fi discutată în urma informației precum că  Statele Unite ale Americii urmează să contruiască obiecte militare pe teritoriul bazei de antrenament din satul Bulboaca, teritoriu ce se află la frontiera zonei de securitate. 

Foto: 3rm.info

„În regiunea transnistreană se află forțele noastre pacificatoare. De aceea noi, desigur, vom proteja locuitorii regiunii, la aceasta se așteaptă și SUA. Sper foarte mult că vom reuși să nu trecem dincolo de relațiile diplomatice și vom continua să rezolvăm această problema prin negocieri. Trebuie să fim flexibili, astfel încât locuitorii nevinovați din această regiune să nu sufere în urma conflictul transnistrean”, a declarat vicepreședintele Comitetului pentru apărare și securitate al Consiliului Federației Ruse.

Pe lângă aceasta, reprezentanții Federației Ruse susțin că Rusia va întreprinde toate măsurile pentru protejarea transnistrenilor.

„Desigur, Rusia nu poate rămâne în parte când e vorba de soarta regiunii transnistrene, pentru că acolo locuiesc 200 de mii de cetățeni ruși. Și desigur, atunci când va fi nevoie Rusia va întreprinde toate măsurile de securitate pentru a proteja transnistrenii, dar natura măsurilor va depinde direct de caracterul situației create”, a subliniat Leonid Kalașnikov, președinte al Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri CSI, Integrare Eurasiatică și Relații cu Compatrioții.

Realitatea.md amintește că declarații deputaților din Duma de Stat a Federației Ruse au fost cauzate de informația precum că forțele navale ale SUA caută un antreprenor pentru executarea lucrărilor de construcție pe teritoriul bazei de antrenament a Armatei Naționale a Moldovei din satul Bulboaca.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7556 -0.7503%
USD USD 17.6425 -0.0929%
RUB RUB 0.2942 0.4781%
RON RON 4.4747 -0.8574%
UAH UAH 0.6663 -0.0300%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile