Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Deputatul european Fulvio Martusciello reacționează la refuzul instanţelor de judecată din Republica Moldova privind vizita lui Ilan Şor la Bruxelles

10 August 2017, 14:59 // Politica

Europarlamentarul Fulvio Martusciello, membru al Partidului Popular European, s-a arătat indignat privind răspunsul negativ al instanţelor de judecată cu referire la vizita la Bruxelles a liderului politic, primarul de Orhei, Ilan Şor.

Foto: partidulsor.md

Deputatul şi-a exprimat dezamăgirea printr-un mesaj postat pe pagina sa oficială, în care menţionează următoarele:

„Sunt extrem de trist și dezamăgit de situația creată în jurul lui Ilan Şor - președintele Partidului politic "Şor" și primarul orașului Orhei! Mai mult decât atât, sunt extrem de indignat să primesc știrile și răspunsul oficial din Moldova precum că, Ilan Şor nu poate să viziteze Bruxellesul la invitația mea, deoarece avocații săi nu au primit răspunsul pozitiv cu privire la acest aspect din partea instanţei de judecată”.

Totodată, deputatul European, Fulvio Martusciello, face referire la faptul că această decizie incorectă a instanţelor de judecată din Republica Moldova nu se încadrează în normele democratice europene şi împiedică în mod vehement activitatea liderului politic şi a întregului partid.

“Acest lucru împiedică liderul și întregul partid politic de la modul normal al activității, dezvoltării și nu poate fi considerat o normă democratică”, a menţionat Europarlamentarul, Fulvio Martusciello.

Mai mult, în mesajul adresat, deputatul European intenţionează să viziteze foarte curând, personal, Republica Moldova, pentru a avea o discuţie detaliată cu liderul politic, primarul de Orhei, Ilan Şor, privind constrângerile la care este supus şi limitarea în acţiuni a preşedintelui Partidului „Şor”.

“Planific să vizitez Moldova și personal pe Ilan Şor foarte curând! Trebuie să înțelegem ce se întâmplă acolo”, a menţionat europarlamentarul.

Amintim că Ilan Şor a fost invitat de deputaţii europeni în perioada 10 - 13 iulie curent, pentru a efectua o vizită de lucru la Parlamentul European la Bruxelles, în cadrul căreia urmau a fi discutate aspecte cu referire la cazul său, dar și activitățile promovate în calitate de lider politic, situația politică din țara noastră, precum și alte subiecte de colaborare europeană.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

13 aug, 14:42 //

Foto: Adelina Coste; sursa: adevarul.ro O deputată s-a stins din viață la vârsta de doar 51 de ani

13 aug, 10:45 //

Trei tineri din Băcioi, implicați într-un accident cumplit la Horești! Băieții sunt în stare gravă la spital, iar mașinile au fost făcute zob (FOTO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)