Logo Realitatea.md

Descinderi la Ocnița, într-un dosar de falsificare de acte! Ce au găsit oamenii legii acasă la suspectul de 23 de ani

19 Martie 2018, 11:14 // Societate

Un băiat de 23 de ani, de la Ocnița, e suspectat că falsifica acte pe bandă. Polițiștii de frontieră ai Direcției regionale NORD și procurorii din Ocnița au făcut cinci percheziții în orașul Otaci și satul Vălcineț, în urma cărora au ridicat mai multe obiecte care erau utilizare la falsificarea documentelor. 

Astfel potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră, oamenii legii au depistat și ridicat mai multe acte cu semne vădite de falsificare și tehnică de calcul, în care erau păstrate alte documente contrafăcute. 

Cauza penală a fost pornită în baza art. 361 alin. 2 lit. b Cod penal al RM, pe existența unei bănuieli rezonabile privind confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligații, săvârșite referitor la un document de importanță deosebită.

„La domiciliul unui figurant în cauza penală, inclusiv și în gheretele de asigurări din apropierea punctelor de trecere, deținut de acesta, s-au depistat mai multe stick-uri de memorie în care erau păstrate procuri pentru autovehicule perfectate ilegal, calculatoare de masă şi laptopuri - folosite la confecționarea documentelor false, foi A4 pe care erau aplicate ştampile, 6 procuri pentru vehicule şi 5 asigurări auto Carte Verde, toate ”emise” de autoritățile lituaniene și cu semne clare de falsificare”, menționează reprezentanții Poliției de Frontieră. 

Documentele și tehnica de calcul au fost ridicate și depozitate la sediul Direcției regionale NORD, până la elucidarea circumstanțelor.

Suspectul e cercetat în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoare până la 5 ani.

Foto: Poliția de Frontieră

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.9254 0.1047%
USD USD 16.5932 0.6271%
RUB RUB 0.2485 0.7296%
RON RON 4.0633 0.0640%
UAH UAH 0.6050 0.1656%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile