Logo Realitatea.md

Descinderi prin Bulboaca! Doi suspecți, documentați pentru braconaj și păstrare ilegală de muniții (FOTO)

20 Noiembrie 2018, 12:45 // Societate

Doi cetățeni moldoveni sunt documentați de angajații Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, în comun cu ofiţeri de investigaţii ai Direcției regionale Nord, pentru braconaj cinegetic în zona de frontieră şi păstrarea ilegală a muniţiilor.

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Briceni a parvenit informația, precum că doi locuitori ai satului Bulboaca, raionul Briceni, practică vânatul ilicit și ar păstra la domicilii arme și muniții care nu sunt înregistrate în ordinea stabilită de legislația în vigoare.

Informația a fost supusă verificărilor, fiind întreprinse un șir de măsuri de investigații pe caz. La fel, o patrulă a Poliției de Frontieră, aflată în misiuni de serviciu, a depistat o capcană care din cercetările preliminare s-a stabilit că aparține unuia din suspecți.

În baza celor constate s-a recurs la acţiunea procesuală de percheziţie a domiciliilor, în vederea depistării armelor, muniţiilor şi altor obiecte ce au importanţă pentru cazul dat. La sfârșitul săptămânii trecute, din gospodăria unuia din bănuiți, cetățean moldovean de 32 de ani, au fost ridicate 122 de cartuşe cu inscripția TAXO și Patriot, cartuşe artizanale, 11 tuburi de cartuşe utilizate şi mai multe accesorii pentru curăţarea armei. Pentru lotul de muniție nu s-a putut prezenta documente de proveniență sau deținere.

Obiectele ridicate au fost sigilate şi transportate la sediul SPF Briceni pentru a fi supuse examinării, cazul este în continuare documentat sub toate aspectele legale de către polițiștii de frontieră, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor.

Bănuiții de braconaj și deținere ilegală de muniții sunt cercetați în stare de libertate, aceștia riscă dosar penal şi sancţiune prevăzută de art. 290 CP al RM.

Citeste tot despre: braconaj, descinderi, doi suspecți
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5908 0.2133%
USD USD 17.2507 0.2132%
RUB RUB 0.2683 0.1493%
RON RON 4.1148 0.0365%
UAH UAH 0.6350 0.0788%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile