Logo Realitatea.md

Desene pe asfalt în parcul Valea Morilor. Copiii s-au distrat, iar maturii și-au amintit de copilărie (VIDEO)

24 Iunie 2016, 22:10 // Societate

Parcul Valea Morilor a strâns oameni dornici de a organiza acțiuni cognitive, în aer liber. Câțiva tineri au decis să reînvie un joc al copilăriei, pe care unii l-au uitat sau pur și simplu nu îl cunosc. Prin această acțiune, tinerii și-au propus să-i mai scoată pe cei mici din fața ecranelor și să-i aducă în stradă.

Embed:

”Noi am hotărât să reînviem o tradiție din copilăria noastră, ”clasicii”. Noi în copilărie ne jucam nu doar în ”clasic”, sar și cu elasticul. Acestea erau cele mai cunoscute jocuri ale fetelor”, ne spune o paricipantă la eveniment.

Tinerii au folosit vopsea ecologică, pentru a imprima jocul pe asfalt. Ei promit că desenul va rezista mult timp.

„Vopsim cu vopsea cu care se vopsesc parcările pentru mașini este o vopsea foarte bună pentru asfalt. Eu cred că o să dureze cel puțin un an ca la anul să venim din nou să le desenăm”, spune un participant la joc.

Organizatoarea evenimentului spun că unii copii au uitat cum e să te joci afară și îi îndeamnă pe cei mici să lase la o parte noile tehnologii. 

”Acum trăim în era tehnologiilor, toți copii chiar și vara stau în fața calculatorului. Noi am decis să ne amintim de buna nostră tradiție din copilărie. În special, fetele se jucau în ”clasicii”. De fapt, noi toată copilăria ne-am petrecut-o în stradă și vrem să renaștem această tradiție”, spune organizatoarea Aliona Kuralova.

Trecătorii și-au amintit și ei cum se jucau în copilărie: „Da e interesant m-am jucat când eram mică. Cred că pentru copii va fi și mai interesant dacă o să fie permanent. Adică noi cu creta o vopseam , dar aici văd că e cu vopsea”. 

”Clasici” asemănători sunt deja desenați în Parcul ”Valea Trandafirilor.” Organizatorii planifică să continue jocul clasicilor și în alte parcuri ale orașului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile