Logo Realitatea.md

Deși nu mai joacă pentru echipa națională de fotbal, Alexandru Gațcan, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2017

02 Decembrie 2017, 10:47 // SPORT

Mijlocașul, Alexandru  Gațcan, de la echipa rusă FC Rostov a fost desemnat ieri seara, la ”Gala laureaților fotbalului”, cel mai bun fotbalist moldovean al anului 2017, informează Moldpres.

Jucătorul n-a fost prezent la festivitate. Trofeele oferite de organizatori au fost primite de tatăl său, Mihai Gațcan. ”Îmi palpită inima de bucurie și mândrie”, a declarat el pe scena Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, unde s-a desfășurat manifestarea.

”Marea mea bucurie este că interesul față de fotbal există în toată țara. Foarte mulți doresc să aibă terenuri de minifotbal, fotbal clasic. Federația îi ajută pe toți, în măsura posibilitățile pe care le are”, a subliniat în alocuțiunea rostită cu ocazia evenimentului președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu.

Cel mai bun portar a fost desemnat Ilie Cebanu de la Zimbru Chișinău. De titlul ”Cel mai bun fundaș” s-a învrednicit al treilea an consecutiv Veaceslav Posmac (Sheriff Tiraspol). Cel mai bun mijlocaș a fost declarat Alexandru Gațcan. Cel mai bun atacant a devenit Vitalie Damașcan de la Sheriff  în vârstă de 18 ani. Acesta a devenit posesor a încă două trofee – cel mai bun golgheter și cel mai bun tânăr jucător. ”Mulțumesc  tuturor pentru suportul și sprijinul acordat”, a declarat tânărul performer originar din Soroca.

Cel mai îndrăgit jucător de fani s-a dovedit a fi Artur Ioniță de la echipa Cagliari (Italia). Cel mai bun fotbalist-stranier a fost numit Badibanga de la Sheriff. În posesia trofeului ”Nicolae Simatoc” a intrat Alexandru Epureanu de la Galatasary (Istanbul). Golul lui Maxim Mihaliov de la Zaria (Bălți) marcat în meciul cu Dinamo-Auto Tiraspol a fost apreciat ca cel mai frumos. Cea mai bună fotbalistă a fost numită Ludmila Caraman de la echipa Agapista (Anenii-Noi). Formația Sheriff a devenit deținătoarea trofeului ”Fair-play”. Alexandru Eremia este cel mai bun jucător la fotbalul pe plajă în 2017, iar Constantin Burdujel – la fotbal în sală.

Societatea Concordia a primit de la UEFA un cec în sumă de 50.000 de euro pentru transpunerea în viață a proiectelor destinate copiilor defavorizați. Cel mai bun antrenor a fost desemnat Veaceslav Rusnac de la Milsami Orhei. ”Acesta este, în primul rând, meritul jucătorilor și al întregului colectiv al clubului”, a subliniat tehnicianul.

Alexandru Gațcan (31 de ani) a mai fost desemnat drept cel mai bun fotbalist în anii 2013, 2015 și 2016. El a jucat 56 de meciuri pentru echipa națională și a marcat 5 goluri.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3862 0.3754%
USD USD 17.1083 0.2073%
RUB RUB 0.2587 0.7399%
RON RON 4.1557 0.3744%
UAH UAH 0.6154 0.1465%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile