Logo Realitatea.md

DETALII despre prima zi a Campionatului Moldovei la Lupte printre seniori

17 Martie 2017, 12:12 // SPORT

Campionatul Republicii Moldova la lupte printre seniori, ediția 2017, a fost inaugurat. Evenimentul sportiv are loc la Complexul specializat al Universitatății de Stat de Educație Fizică și Sport și i-a reunit pe cei mai puternici specialiști ai stilului liber, greco-roman și luptelor feminine.


Foto: mts.gov.md

Campionatul a început cu o emoționantă interpretare a Imnului Republicii Moldova de către Irina Cârciumaru, profesoară la Școala de Arte “Valeriu Poleacov” și o evoluare inspirată a membrilor secției de gimnastică a Liceului Municipal cu Profil Sportiv, potrivit unui comunicat al Ministerului Tineretului și Sportului.

La ceremonia de inaugurare, ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu le-a dorit tuturor sportivilor un start reușit la începutul noului ciclu olimpic, care va finaliza cu Jocurile Olimpice TOKYO 2020.

În ajunul campionatului național, Federația Internațională de Lupte United World Wrestling a publicat topul celor mai buni sportivi pentru lupte greco- romane, lupte feminine și lupte libere. 

În topul primilor 20 de luptători ai lumii la categoriile de greutate respective se regăsesc și cinci reprezentanți ai școlii moldovenești de lupte, Mihai Sava, poziția a IV la categoria 65 kg, Andrei Perpeliță, locul VI la 61 kg, Iulia Leorda, locul XI la 48 kg, Evghenii Nedealco, locul XIV la 74 kg, Nicolae Ceban, locul XVI la categoria 97 kg.

Luptătorii olimpici Nicolae Ceban și Evghenii Nedealco și-au confirmat valoarea pe plan național, cucerind primele locuri la categoriile de 74 kg și, respectiv, 97 kg . Și dacă Nicolae Ceban din Ștefan Vodă și-a asigurat supremația fără mari emoții, Evghenii Nedealco din Comrat a avut o partidă finală disputată în compania lui Alexandru Burcă, Călărași, dublu deținător al locurilor V la Campionatele Mondiale.

Nedealco s-a revanșat după înfrângerea  suferită la ediția precedentă a campionatului Moldovei, scor final 10-5, deși e necesar să apreciem dorința lui Burcă de a restabili scorul în condițiile unei mici traume, care nu i-a permis să-și valorifice calitățile tehnice și tactice.

La alte categorii de greutate, disputate în prima zi de concurs, s-au remarcat Alexandru Chirtoacă, 57 kg, Maxim Perpeliță, 65 kg, lupte libere, Alexandr Biciu, 59 kg, Anatol Popov, 71 kg, Viorel Burduja,80 kg, Petru Zaporojan, 98 kg.

Foto: Ministerul Tineretului și Sportului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5526 -1.2869%
USD USD 16.8289 0.4638%
RUB RUB 0.2657 -1.3368%
RON RON 4.1904 -1.2769%
UAH UAH 0.6394 0.0783%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile