Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Detalii în cazul împușcăturilor de la Stăuceni! 13 atacatori cu antecedente penale au intrat pe teritoriul întreprinderii. Directorul era în legitimă apărare (VIDEO)

17 Februarie 2017, 19:46 // Societate

În total 13 persoane au atacat angajații unei întreprinderi din comuna Stăuceni, în rezultatul căruia un bărbat a fost rănit mortal, fiind găsit pe teritoriul unei stații PECO din apropiere. Totodată, alți doi atacatori s-au adresat ulterior la Spitalul de Urgență, de asemenea, cu plăgi cauzate de pistolul de model CZ, care aparținea directorului întreprinderii. Potrivit oamenilor legii, acesta se afla în legitimă apărare. Pe cazul dat au fost pornite două cauze penale pentru omor și huliganism. 

colaj: realitatea.md

Potrivit procurorilor, în după amiaza zilei de astăzi, un grup de 13 persoane au intra pe teritoriul unei întreprinderi din comuna Stăuceni având intenția de a distruge bunurile și a ataca personalul. Ulterior, a parvenit și o informație la 902 că a fost depistat cadavrul unui bărbat în apropiere de o stație de alimentare.

„S-a constatat că în comuna Stăuceni, pe teritoriul unei întreprinderi un grup de persoane a intrat ilegal și a încercat să pătrundă în sediul acestei întreprinderi. Erau agresivi, în jur de 13 persoane care au venit la fața locului cu patru automobile, s-au deplasat organizat, au aplicat violența în privința angajaților acestei întreprinderi, au deteriorat bunurile care aparțineau inclusiv ușile și late bunuri care erau pe teritoriu”, a menționat procurorul municipiului Chișinău, Igor Popa.

Potrivit acestuia, directorul întreprinderii s-a baricadat la etajul doi și a apelat la numărul 902. „În situația în care mai multe persoane au continuat atacul și erau foarte violente, persoana respectivă a aplicat arma, un pistol de model CZ, care era deținut legal de către el, și a efectuat în jur de 7 împușcături în direcția persoanelor care atacau. În rezultat atacatorii s-au retras, au plecat de la fața locului cu aceleași automobile cu care au venit. A fost depistat cadavrul unui dintre ei, iar ulterior încă două persoane s-au adresat la spitalul de urgență cu plăgi cauzate prin împușcături din arme de foc”, a mai spus Popa.

Oamenii legii au stabilit că persoana decedată se află în vizorul organelor de drept de mai mult timp, având peste zece condamnări anterior pentru acțiuni violente, circulația ilegală de substanțe narcotice și sustragere, iar acum câteva luni a fost eliberat din detenție. Totodată, una dintre persoane care s-a adresat ulterior în instituția medicală cu plagă are mai multe antecedente penale, și la fel se afla în vizorul organelor de drept.

Până în prezent au fost identificate patru persoane din grupul celor 13 atacatori, iar toate cele întâmplate au fost înregistrate de camerele de supraveghere, imaginile video fiind ridicate de la fața locului.

„O mare parte din informații relevante sunt preluate din aceste imagini și ne permite să concluzionăm că, în primul rând, a fost o acțiune organizată a acestor persoane, proprietarul a întreprins toate măsurile pentru a se apăra și, cel puțin la moment, se pare că aplicarea armei de foc a fost necesară pentru apărare”, a opinat procurorul municipiului Chișinău.

Pe cazul dat au fost pornite două cauze penale, una pentru omor și un dosar penal pentru huliganism. Totodată, a fost format un grup de urmărire penală, fiind întreprinse măsuri pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, pentru a identifica toate persoanele care au participat la comiterea acestui atac. Arma de foc a fost ridicată, urmând a fi efectuate toate expertizele necesare.

Vedeți și IMAGINI EXCLUSIVE! Focuri de armă la o vulcanizare din Stăuceni: Un bărbat a fost împușcat mortal

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

18 aug, 17:07 //

Foto: politia.md Cu automobile și case de lux! Șapte persoane, REȚINUTE pentru evaziune fiscală şi spălare de bani (FOTO, VIDEO)

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)

17 aug, 15:58 //

La pământ, mâinile întinse! Poliția Capitalei și cei de la „Fulger” fac regulă în municipiu (VIDEO)