Logo Realitatea.md

Povestea tristă a femeii, care a născut gemenii în ambulanță, la Ștefan Vodă. Tatăl micuților a decedat, iar tânăra a fost îndemnată să întrerupă sarcina

11 Ianuarie 2018, 10:38 // Actualitate

Cazul mediatizat ieri, unde o femeie a născut în ambulanță, scoate la iveală noi detalii despre soarta tinerii mămici, care mai are acasă alți doi copii la îngrijire. 

Foto Simbol

O femeie a decis să povestească pe o rețea de socializare istoria tinerei, care este una destul de tristă. Astfel, Ana Cojocari-Chirita a postat un anunț în grup, prin care îndeamnă toți oamenii să ofere un ajutor femeii, deoarece soțul acesteia a decedat în luna septembrie 2017, în urma unui stop cardiac și, respectiv, nu a mai apucat să-și vadă gemenii. 

Potrivit autoarei postării, femeia mai crește acasă alți doi băieței (unul de 13 ani și altul de 9 ani). După moartea soțului, unele persoane ar fi îndemnat-o pe Veronica să avorteze, însă aceasta a păstrat sarcina și a adus pe lume alți doi băieței perfect sănătoși, cu toate că s-au născut prematur – cu o lună mai înainte de termenul stabilit. Nou-născuții se află în prezent la Institutul Mamei și Copilului și sunt într-o stare satisfăcătoare. Cei doi băieței cântăresc 1.900 kg și 2.200 kg.

Ana Cojocari-Chirita îndeamnă toți oamenii să doneze cât pot și ce pot, pentru a-i oferi un suport Veronicăi, întrucât acum are de crescut patru minori de una singură. Tânăra locuiește în localitatea Carahasani, raionul Ștefan-Vodă.

Mai jos găsiți mesajul integral: 

„Ajutor pentru o proaspătă mămică”.

Nu mă hotaram să scriu despre acest caz. Dar, fiindcă a apărut la știri, vreau să completez ceea ce nu se știe despre acest caz.

Pe 9 ianuarie s-au născut prematur 2 gemeni în ambulanță, în drum spre spitalul din raion (Stefan-Voda). Pe moment se află la Centrul Mamei și Copilului (CMC), deoarece s-au născut cu o lună mai devreme, și băiețeii cîntăresc 1.900kg și 2.200 kg. Ceea ce nu se știe este că acești copilași au trecut printr-o tragedie înainte să se nască. Tatăl lor a decedat în luna septembrie, după ce inima i s-a oprit. În detalii nu am intrat, deoarece este o temă grea pentru mămică, ea crescînd singură înca 2 băieți - Andrian (12-13 ani, nu știu precis) și Victoraș (9 ani). 

În ziua înmormîntării soțului, mămica a simțit prima miscare a copiilor. Cu toate că ea a auzit diferite "sfaturi" de a scăpa de copii nenăscuți, ea a hotărît să îi nască. Cine dorește să ajute (scutece, haine), poate să mă contacteze pe mine sau personal să se apropie la CMC, copii sînt internați în secția pentru copii prematuri. Pe mama o cheamă Veronica Marinescu, este din Carahasani, Ștefan-Vodă.

Vă mulțumesc pentru cei care au găsit timp să citească și cei care pot ajuta!

Realitatea.md amintește că ieri, Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, a anunțat că femeie dintr-o localitate din Ștefan Vodă, a născut în ambulanță, după ce a solicitat intervenția acesteia, însă nașterea copiilor a început înainte ca autospeciala să ajungă la spital. Femeia a adus pe lume doi bebeluși perfect sănătoși.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.2994%
USD USD 16.9702 -0.0265%
RUB RUB 0.2588 -0.0386%
RON RON 4.1895 -0.2904%
UAH UAH 0.6052 -0.4769%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile