Logo Realitatea.md

Povestea tristă a femeii, care a născut gemenii în ambulanță, la Ștefan Vodă. Tatăl micuților a decedat, iar tânăra a fost îndemnată să întrerupă sarcina

11 Ianuarie 2018, 10:38 // Actualitate

Cazul mediatizat ieri, unde o femeie a născut în ambulanță, scoate la iveală noi detalii despre soarta tinerii mămici, care mai are acasă alți doi copii la îngrijire. 

Foto Simbol

O femeie a decis să povestească pe o rețea de socializare istoria tinerei, care este una destul de tristă. Astfel, Ana Cojocari-Chirita a postat un anunț în grup, prin care îndeamnă toți oamenii să ofere un ajutor femeii, deoarece soțul acesteia a decedat în luna septembrie 2017, în urma unui stop cardiac și, respectiv, nu a mai apucat să-și vadă gemenii. 

Potrivit autoarei postării, femeia mai crește acasă alți doi băieței (unul de 13 ani și altul de 9 ani). După moartea soțului, unele persoane ar fi îndemnat-o pe Veronica să avorteze, însă aceasta a păstrat sarcina și a adus pe lume alți doi băieței perfect sănătoși, cu toate că s-au născut prematur – cu o lună mai înainte de termenul stabilit. Nou-născuții se află în prezent la Institutul Mamei și Copilului și sunt într-o stare satisfăcătoare. Cei doi băieței cântăresc 1.900 kg și 2.200 kg.

Ana Cojocari-Chirita îndeamnă toți oamenii să doneze cât pot și ce pot, pentru a-i oferi un suport Veronicăi, întrucât acum are de crescut patru minori de una singură. Tânăra locuiește în localitatea Carahasani, raionul Ștefan-Vodă.

Mai jos găsiți mesajul integral: 

„Ajutor pentru o proaspătă mămică”.

Nu mă hotaram să scriu despre acest caz. Dar, fiindcă a apărut la știri, vreau să completez ceea ce nu se știe despre acest caz.

Pe 9 ianuarie s-au născut prematur 2 gemeni în ambulanță, în drum spre spitalul din raion (Stefan-Voda). Pe moment se află la Centrul Mamei și Copilului (CMC), deoarece s-au născut cu o lună mai devreme, și băiețeii cîntăresc 1.900kg și 2.200 kg. Ceea ce nu se știe este că acești copilași au trecut printr-o tragedie înainte să se nască. Tatăl lor a decedat în luna septembrie, după ce inima i s-a oprit. În detalii nu am intrat, deoarece este o temă grea pentru mămică, ea crescînd singură înca 2 băieți - Andrian (12-13 ani, nu știu precis) și Victoraș (9 ani). 

În ziua înmormîntării soțului, mămica a simțit prima miscare a copiilor. Cu toate că ea a auzit diferite "sfaturi" de a scăpa de copii nenăscuți, ea a hotărît să îi nască. Cine dorește să ajute (scutece, haine), poate să mă contacteze pe mine sau personal să se apropie la CMC, copii sînt internați în secția pentru copii prematuri. Pe mama o cheamă Veronica Marinescu, este din Carahasani, Ștefan-Vodă.

Vă mulțumesc pentru cei care au găsit timp să citească și cei care pot ajuta!

Realitatea.md amintește că ieri, Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, a anunțat că femeie dintr-o localitate din Ștefan Vodă, a născut în ambulanță, după ce a solicitat intervenția acesteia, însă nașterea copiilor a început înainte ca autospeciala să ajungă la spital. Femeia a adus pe lume doi bebeluși perfect sănătoși.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”