Logo Realitatea.md

Dezmințire la articolul ”Un autobuz școlar donat de Guvernul României, cu drapelul Rusiei în salon”

12 Februarie 2018, 14:06 // Societate

Portalul de știri Realitatea.md vine cu o dezmințire și precizare la articolul ”Culmea culmilor!” Un autobuz școlar donat de Guvernul României, cu drapelul Rusiei în salon. Șofer: Da' ce au să-mi facă?!”. În acel articol am menționat faptul că unul dintre autobuzele care ar fi fost donate de Guvernul României avea suspendat de parbriz drapelul Federației Ruse. Imaginile au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook. 

Realitatea.md menționează că înainte de a publica materialul, autorul știrii a încercat să telefoneze reprezentanții raionului Căușeni pentru comentarii, dar fără niciun rezultat.

Pe parcursul zilei de astăzi, 12 februarie, după apeluri insistente din partea redacției, președintele raionului Căușeni, Nicolae Corban a declarat că a dat indicații Direcției educație, tineret și sport din raionul Căușeni pentru a verifica ce fel de autobuze au fost implicate în scandal și dacă au fost într-adevăr donate de Guvernul României. 

Ulterior, șeful direcției educație, tineret și sport a raionului Căușeni a declarat pentru Realitatea.md că autobuzele vizate în știre nu au fost donate de Guvernul României, dar de către autoritățile moldovenești. 

„În anul 2010, școlile din raionul Căușeni au primit cinci autobuze de marca „Iveco”, care au fost donate de către Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea Băncii Mondiale. De la Guvernul României am primit trei autobuze de marcă „Opel” și două de marcă „Renault”. De către Consiliul raional au fost procurate două autobuze și încă unul a fost oferit de către Ministerul Educației. În imaginile care au provocat atâta revoltă apar autobuzele „Iveco” despre care am menționat mai sus. Șoferul autobuzului a zis că a pus drapelul Rusiei din neștiință și nu s-a așteptat că astfel va provoca probleme cu tentă politică”, a declarat șeful Direcției Educație, tineret și sport a raionului Căușeni, Molodilo Vasile.

În urma celor expuse, Realitatea.md își exprimă regretul privind relatările incomplete și eronate în legătură cu acest caz.  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile