Logo Realitatea.md

Dezmințire la articolul ”Un autobuz școlar donat de Guvernul României, cu drapelul Rusiei în salon”

12 Februarie 2018, 14:06 // Societate

Portalul de știri Realitatea.md vine cu o dezmințire și precizare la articolul ”Culmea culmilor!” Un autobuz școlar donat de Guvernul României, cu drapelul Rusiei în salon. Șofer: Da' ce au să-mi facă?!”. În acel articol am menționat faptul că unul dintre autobuzele care ar fi fost donate de Guvernul României avea suspendat de parbriz drapelul Federației Ruse. Imaginile au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook. 

Realitatea.md menționează că înainte de a publica materialul, autorul știrii a încercat să telefoneze reprezentanții raionului Căușeni pentru comentarii, dar fără niciun rezultat.

Pe parcursul zilei de astăzi, 12 februarie, după apeluri insistente din partea redacției, președintele raionului Căușeni, Nicolae Corban a declarat că a dat indicații Direcției educație, tineret și sport din raionul Căușeni pentru a verifica ce fel de autobuze au fost implicate în scandal și dacă au fost într-adevăr donate de Guvernul României. 

Ulterior, șeful direcției educație, tineret și sport a raionului Căușeni a declarat pentru Realitatea.md că autobuzele vizate în știre nu au fost donate de Guvernul României, dar de către autoritățile moldovenești. 

„În anul 2010, școlile din raionul Căușeni au primit cinci autobuze de marca „Iveco”, care au fost donate de către Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea Băncii Mondiale. De la Guvernul României am primit trei autobuze de marcă „Opel” și două de marcă „Renault”. De către Consiliul raional au fost procurate două autobuze și încă unul a fost oferit de către Ministerul Educației. În imaginile care au provocat atâta revoltă apar autobuzele „Iveco” despre care am menționat mai sus. Șoferul autobuzului a zis că a pus drapelul Rusiei din neștiință și nu s-a așteptat că astfel va provoca probleme cu tentă politică”, a declarat șeful Direcției Educație, tineret și sport a raionului Căușeni, Molodilo Vasile.

În urma celor expuse, Realitatea.md își exprimă regretul privind relatările incomplete și eronate în legătură cu acest caz.  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5415 -1.5419%
USD USD 16.6347 -0.4703%
RUB RUB 0.2937 -0.8775%
RON RON 4.4056 -1.5662%
UAH UAH 0.6142 -0.8715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)