Logo Realitatea.md

Diacov îi răspunde printr-o fotografie lui Voronin, după ce liderul PCRM l-a numit trădător (FOTO)

15 Noiembrie 2017, 22:52 // Politica

Deputatul Partidului Democrat Dumitru Diacov i-a răspuns criticii liderului Partidului Comunist Vladimir Voronin. Asta după ce reprezentanții PCRM l-au atacat în urma ședinței de astăzi a Comisiei Cultură, unde președintele de onoare al Partidului Democrat a susținut proiectul de lege cu privire la introducerea „Limbii române” în Constituție. Diacov a scris cu această ocazie o postare pe rețele de socializare la care a atașat și o fotografie cu cei doi la o plajă din SUA, ce datează din anul 2000.

„Că moldovenii vorbesc limba româna toţi aceşti ani eu am vorbit sute de ori, începând cu discutarea Constituţiei în 1994. Şi Voronin ştie foarte bine acest lucru. Tot el ştie, şi astăzi la Comisie am repetat că eu sunt împotriva că acest proiect să fie adus în discuţie în Parlament, deoarece voturi pentru aprobarea lui nu există, iar “o simplă discuţie” în plen favorizează extremele, nu face altceva decât să dezbine şi mai mult societatea. Şi această poziţie a mea îi este cunoscută lui Voronin. Unii colegi mă întrebau astăzi: de ce atâta înverşunare a liderului PCRM? Şi atunci mi-am amintit de fotografia de mai sus: SUA, Atlantic City, septembrie 2000.

Amatorul de cazinou şi viaţa frumoasă, Voronin, îi asigură pe americani că va sprigini activ “democratizarea” Moldovei. Pe urmă noi toţi am aflat că “comunistul Voronin” foarte virtuos ia minţit pe americani, apoi pe ruşi, apoi pe alegători, apoi pe europeni, apoi pe membrii săi de partid, chiar şi mulţi deputaţi din propria fracţiune. Da, mulţi ani la minţit pe P.Lucinschi, incurajindul să promoveze ideea sistemului prezidenţial de givernare. Şi în ultima noapte, de la 4 spre 5 iunie 2000 să răzgândit. Recunosc, şi pe mine nu odată m-a minţit. Acum Vladimir Voronin şi-a dat seama că a rămas singur, fără deputaţi, fără partid, fără alegători. Şi a hotărât să o ia de la început: V.Voronin, simplu comunist...dar foarte inverșunat ! Не поможет, дорогой В.Н.”, a scris Diacov în postarea sa.

Comentariul a urmat după ce astăzi, într-un comunicat de presă al formațiunii, semnat de liderul PCRM, Vladimir Voronin, Diacov a fost numit „trădător profesionist” și „prostituată politică”.

Azi, în cadrul ședinței Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a fost adoptat amendamentul la Constituția Republicii Moldova ce ține de modificarea denumirii limbii de stat de la moldovenească la română. Votul decisiv îi aparține lui Dumitru Diacov, fostului corespondent al ziarului «Komsomoliskaia pravda», fostului șef al staff-ului electoral a lui Petru Lucinschi, fostului conducător al Mișcării promoldoveniste «Pentru o Moldovă Democratică și Prosperă», fostului președinte al Partidului Democrat. Diacov a votat pentru română. Rețelele sociale au explodat. Acolo, lui Iuda Diacov, i s-a amintit cum, în anul 2014, în Parlament, s-a iscat un scandal. În acordul cu Brazilia a fost menționat că documentul este elaborat în limba moldovenească. Diacov a participat la discuții și a declarat că majoritatea cetățenilor Moldovei vorbesc limba moldovenească și acest lucru poate fi ușor verificat prin referendum”, se menționează în comunicat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5666 1.3094%
USD USD 17.1223 0.2893%
RUB RUB 0.2599 1.2072%
RON RON 4.1929 1.2729%
UAH UAH 0.6172 0.4394%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile