Logo Realitatea.md

Dimineți cu nervi în Chișinău. Oamenii riscă să întârzie la serviciu sau studii din cauza transportului supra-aglomerat (VIDEO)

23 Septembrie 2016, 07:55 // Societate

Dimineața începe cu nervi pentru mulți locuitori ai orașului Chișinău. Cei care merg la serviciu riscă să întârzie, dacă nu reușesc să urce în transportul public supra-aglomerat. Autobuzele, troleibuzele și microbuzele sunt neîncăpătoare și seara, când oamenii revin de la muncă. Regia Transport Electric le recomandă oamenilor să iasă mai devreme din casă pentru a putea circula liber până la destinație.

Embed:

Stațiile pline de oameni și troleibuzele supra-încărcate reprezintă o realitate a dimineților din Chișinău. La cea de lângă Circ, de exemplu, fluxul de pasageri este foarte mare. Iar pentru că toți își doresc să ajungă la muncă sau la ore, oamenii se înghesuie în transport, chiar cu riscul de a fi prinși între ușile troleibuzului.

Pasagerii susțin că pentru a se asigura își țin telefoanele în mână, iar banii și-i pun la un loc sigur. Oamenii mai spun că problema ar fi depășită dacă autoritățile locale ar suplini numărul unităților de transport public.

Contactat de Realitatea TV, şeful Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci, a declarat că deja a fost suplinit numărul troleibuzelor cu 70 de unități. Întrucât nici această acțiune nu a dat rezultatele scontate, Morgoci susține că traficul în transportul public s-ar fluidiza dacă locuitorii capitalei ar ieși mai devreme din casă.

Totuși, la solicitarea echipei Realitatea TV, șeful RTEC a dat asigurări că va revizui situația și va adăuga unități de transport pe liniile aglomerate în orele de vârf.

Din 1 septembrie numărul troleibuzelor a fost mărit cu 50 de unități, după care pe linie au mai fost scoase 20 de mașini. Și numărul autobuzelor care circulă prin capitală a fost majorat. Astfel, din prima zi de toamnă în municipiul Chişinău circulă zilnic în jur de 120 de autobuze.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile