Logo Realitatea.md

Directoarea liceului din Capitală, unde învaţă elevii care au stat cu saci pe cap şi cu ştreangul la gât în cadrul unei acțiuni, va fi sancționată

22 Octombrie 2018, 13:14 // Societate

Directoarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Capitală va fi sancționată disciplinar, după ce elevi din cadrul instituției de învățământ au stat cu saci pe cap și cu ștreangul la gât în cadrul unei acțiuni organizate de Amnesty International Moldova (AIM). Declarația a fost făcută de șefa Direcției generale educație (DGETS), Rodica Guțu, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Embed:

„Am fost sesizați prin telefon de un părinte despre faptul că propriul copil a fost atras la o activitate fără a se coordona cu el. Este vorba despre acțiunea în care a fost antrenat, în timpul orelor, un grup de copii din Liceul „Lucian Blaga” din Capitală. 

DGETS a solicitat nota explicativă a directoarei. Ea nu și-a asumat nicio responsabilitate, pasând vina pe directorul adjunct, care nu a informat-o despre copiii care au fost scoși din instituție - fapt ce nu poate fi tolerat sub niciun aspect.

Regulamentul de organizare a învățământului nu admite scoaterea elevilor de la ore sub niciun pretext. Secția juridică a Direcției examinează toate actele normative care au încălcate și directoarea va fi sancționată în regim urgent”, a punctat Rodica Guțu.

Cu o zi înainte de aceasta, AIM a venit cu un comunicat prin care preciza că a fost o acțiune privind cazul celor șapte cetățeni turci. La ea, au participat elevii claselor a X-a și a XI-a.

„Membrii grupului școlar și-au manifestat interesul de a participa la acțiunea publică în cauză și au cerut un Certificat de confirmare de la Amnesty International Moldova cu privire la activismul civic manifestat, pentru a-l prezenta administrației. Acțiunea a purtat un caracter pașnic și apolitic, la fel ca și toate acțiunile publice ale mișcării pentru drepturile omului Amnesty International Moldova”, se menționează în comunicat, fără a fi precizat dacă a fost cerut acordul părinților.

DGETS urmează să vină cu noi detalii, după rezultatele Secției juridice.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 -0.3264%
USD USD 17.9087 0.1650%
RUB RUB 0.2800 0.0000%
RON RON 4.2325 -0.3109%
UAH UAH 0.6671 -0.4477%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile