Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Directorul Școlii Sportive Specializate de nr. 7 de Șah din Chișinău, acuzat de acțiuni abuzive asupra angajaților. Subalternii îi cer demisia (VIDEO)

30 Decembrie 2016, 13:03 // Societate

Directorul Școlii Sportive Specializate nr. 7 de Șah din Chișinău, Ion Gîrneț, este acuzat de faptul că ar întreprinde acțiuni abuzive asupra angajaților instituției. O parte din colectivul școlii a organizat o conferință de presă prin intermediul căreia angajații și-au exprimat nemulțumirea vizavi de modul în care Gîrneț gestionează instituția. Mai mult, aceștia susțin că și concursul prin care noul director a fost numit în funcție s-a petrecut cu încălcări. 

Foto: Ion Gîrneț; sursa: Facebook/ Ion Gîrneț

Directorul adjunct al Școlii Sportive, Valeriu Coadă, a declarat în cadrul conferinței de presă că Ion Gîrneț a fost desemnat în funcția de director în luna august a acestui an, după ce la data de 12 iulie au fost anunțate rezultatele concursului, care în opinia sa s-a petrecut cu grave încălcări. 

Valeriu Coadă susține că membrii comisiei i-au adăugat pe nedrept puncte candidatului Ion Gîrneț și, totodată, au scăzut punctaj altor candidați, prin faptul că nu s-au luat în considerație anumite reușite prezentate de către aceștia. 

Directorul adjunct al Școlii Sportive susține că îndată ce a Ion Gîrneț a intrat în funcție, acesta a început să-i pedepsească pe antrenorii școlii care nu i-ar fi loiali. Mai mult, acesta ar fi încercat să împiedice deplasarea sportivilor și a antrenorilor la Campionatul mondial și la Olimpiada mondială de șah. 

În final, angajații Școlii Sportive Specializate nr. 7 de Șah au făcut o adresare publică către Direcția Generală Educație Tineret și Sport din municipiul Chișinău, dar și către primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, prin care cer demiterea lui Ion Gîrneț din funcția de director al instituției, totodată aceștia susțin că directorul școlii trebuie să fie tras și la răspundere penală.

Contactat de Realitatea.md, Ion Gîrneț nu a fost disponibil pentru a oferi un comentariu la acuzațiile ce i se aduc. Vom reveni, ulterior, cu o reacție din partea dumnealui.

Școala Sportivă Specializată nr. 7 de Șah este una dintre cele 15 școli sportive fondate de Consiliul Municipal Chișinău. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

13 aug, 14:42 //

Foto: Adelina Coste; sursa: adevarul.ro O deputată s-a stins din viață la vârsta de doar 51 de ani

13 aug, 10:45 //

Trei tineri din Băcioi, implicați într-un accident cumplit la Horești! Băieții sunt în stare gravă la spital, iar mașinile au fost făcute zob (FOTO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)