Logo Realitatea.md

Discuții despre soarta clădirii Gaudeamus! Proprietarul se plânge că nimeni nu vine la cinematograf, iar activiștii civici îi impută managementul prost (VIDEO)

12 Octombrie 2016, 17:54 // Societate

Soarta cinematografului Gaudeamus din capitală a fost discutată azi în cadrul unei mese rotunde, organizată la Primăria Chișinău la care a participat și proprietarul clădirii, Andrei Coman. Acesta din urmă s-a plâns că a investit resurse financiare considerabile în dezvoltarea acestui obiectiv, însă fără succes, și susține că cinematograful nu-și mai are rostul în starea a actuală a lucrurilor.

Foto: fest.md

„Am cumpărat cinematograful la licitație, nu l-am cumparat pentru business, noi am încercat să facem un lucru bun(...). S-a întâmplat să difuzăm filme și cu un singur spectator, le difuzam și gratis și tot oamenii nu veneau”, explică Andrei Coman. 

La rândul loc, activiștii civici care au participat la discuții i-au reporoșat proprietarului cinematografului că acesta nu gestionează corect afacerea, de aceea aceasta nu-i aduce profit. 

Coman însă susține că imobilul este în stare de avariere și necesită investiții: „Dacă cineva vrea, îl arendez. Poftim, dacă doriți, puteți să investiți câteva miliooane în el”, a spus acesta, menționând că nu înțelege de ce clădirea ar trebui păstrată. 

În același timp, proprietarul susține totuși că indiferent de ce ar putea fi construit în locul actualei clădiri, oricum sala de cinema va fi păstrată. Chiar și așa, participanții la discuție susțin că ideea de a construi un nou bloc locativ în zonă este una proastă din motiv că ar încărca și mai mult zona, care și așa este foarte aglomerată. Totodată, aceștia au precizat depsre faptul că imbilul ar fi construit pe oseminte, iar locuințele din noua clădire vor avea vedere spre cimitir. 

Reprezentanții societății civile i-au propus proprietarului să analizeze varianta de a valorifica în alt mod terenul dat, spre exemplu prin construcția unui obiectiv sportiv sau chiar un spațiu public, în condițiile în care municipalitatea i-ar oferi în schimb un alt teren pentru construcții. 

Andrei Coman nu s-a arătat încântat de propuneri, dar a promis că va discuta cu partenerii săi de afaceri și va decide în viitorul apropiat cum va proceda într-un final.

Menționăm că proprietarul are autorizație de demolare a clădirii, iar anterior, autoritățile municipale anunțase că în locul cinematografului ar putea fi construit un bloc locativ

Urmăriți dezbaterile pe marginea acestui subiect pe Realitatealive.md:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2312 -0.5204%
USD USD 17.3519 -0.4355%
RUB RUB 0.2729 -0.2194%
RON RON 4.0243 -0.4970%
UAH UAH 0.7355 0.1089%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile