Logo Realitatea.md

(doc) Ilan Șor - condamnat de prima instanță: A utilizat bani pentru campania electorală din afara țării

29 Octombrie 2018, 12:05 // Politica

Liderul Partidului politic ”ȘOR” și primarul de Orhei, Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de către judecătoria Chișinău de comiterea contravenţiei prevăzute de art. 48 al (1), și anume utilizarea fondurilor venite din străinătate în cadrul campaniei electorale. Sentința a fost pronunțată vineri, 26 octombrie, ca urmare a sesizării făcute de președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru. Potrivit Deschide.MD, judecătorii l-au amendat pe Șor cu 9000 de lei, însă au refuzat să-i confiște cei 200 de mii de lei - suma constată ca fiind de proveniență ilegală. 

Sursa menționează că decizia a fost pronunțată în lipsa lui Șor, deoarece el a refuzat să vină la judecată. Totodată, instanța a constatat că Șor a semnat procesul-verbal cu privire la contravenție din 21 iunie 2018, fără a-l obiecta în vreun fel.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău timp de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Chişinău (sediul Centru).  

Realitatea.md amintește că liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru a depus în vara acestui an un denunț la Procuratura Generală pe numele primarului de Orhei, Ilan Șor, solicitând să cerceteze dacă acesta a încercat să substituie sau să ascundă identitatea donatorilor partidului pe care îl conduce și dacă în spatele donațiilor dubioase ale formațiunii ar sta „un grup criminal organizat”. 

Tot atunci, Șalaru a declarat că instanțele de judecată din R. Moldova au aprobat o decizie definitivă prin care se demonstrează că Partidul „Șor” a primit bani de la un cetățean din Federația Rusă, 200 de mii de lei, pentru campania electorală la alegerile locale noi din Chișinău, iar candidata acestei formațiuni, Regina Apostolova, a fost exclusă din cursă. 

VEZI ȘI:

PUN a depus un DENUNȚ PENAL pe numele lui Șor! Șalaru: „Nu e posibil ca instituțiile statului să-i permită să-și facă de cap!” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.0000%
USD USD 18.0329 0.0000%
RUB RUB 0.2785 0.0000%
RON RON 4.2187 0.0000%
UAH UAH 0.6843 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile