Logo Realitatea.md

Documente false, depistate unul după altul... Un moldovean a fost verificat minuțios de polițiștii de frontieră români

14 Februarie 2018, 23:20 // Societate

Valeriu P., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 36 de ani, s-a prezentat acum o zi, pe data de 13 februarie, în jurul orei 18:30 în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iași (România), conducând un ansamblu de vehicule.

Foto simbol

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, similar celor eliberate de autoritățile din R. Moldova, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră români au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unui permis de conducere autentic, acesta fiind fals.

În legătură cu aceasta, bărbatul a declarat că a procurat documentul de la un cetățean din R. Moldova, în schimbul sumei de 250 de euro, deoarece îi era necesar pentru a conduce ansamblul de vehicule respectiv.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit persoanei și bagajelor sale, în urma căruia a fost descoperit, în borseta lui Valeriu P., într-un plic, un pașaport cu însemnele autorităţilor române, având imprimată fotografia unui alt bărbat.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate colegii noştri au stabilit că documentul nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unui document autentic, acesta fiind fals total și că documentul în cauză figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de România din anul 2016.

Cu privire la paşaportul descoperit în borseta lui, Valeriu P. a declarat că a primit plicul care conţinea paşaportul, în Chişinău, de la o persoană pe care nu o cunoaşte, pentru a-l transmite în Belgia, unde acesta se deplasa.

Acum, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material in inscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)