Logo Realitatea.md

Dodon, pregătit „să facă ordine” la poligonul de la Bulboaca. Șalaru: Va îndepărta R.Moldova de partenerii euro-atlantici

11 August 2017, 14:59 // Politica

Subiectul finanțării Armatei Naționale de către Statele Unite ale Americii a devenit tot mai discutat. Astfel, Igor Dodon a declarat că va merge în scurt timp la poligonul de la Bulboaca pentru a stabili acțiunile următoare în funcție de situație. Totodată, ca răspuns la intenția acestuia de a stopa finanțarea venită din SUA, ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a declarat că șeful statului dorește să îndepărteze R.Moldova de partenerii euro-atlantici.

Într-o postare pe rețele de socializare, Igor Dodon a menționat că va vizita luni poligonul de la Bulboaca „pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor”. 

Cu referire la acest subiect Anatol Șalaru, a declarat că intenția lui Igor Dodon de a obtura finanțarea va duce indiscutabil la o reevaluare din parte SUA a relației cu Republica Moldova, la punerea sub semnul întrebării a relației bilaterale moldo-americane, cu implicații majore în planul tuturor conexiunilor externe ale Republicii Moldova.

„Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova au tolerat nepermis de mult acțiunile lui Igor Dodon împotriva sitemului național de securitate al Republicii Moldova. Acțiunile lui Igor Dodon nu sunt simple gafe generate de incompetență și anti-euroatlantism ci se circumscriu unui proiect dirijat de Federația Rusă, având ca scop îndepărtarea graduală a Republicii Moldova de partenerii euro-atlantici”, a declarat Anatol Șalaru în postarea sa pe Facebook. 

Realitatea.md amintește că în cadrul iniţiativei GPOI, Ministerul Apărării  beneficiază de un grant în valoare de 1,6 mln dolari SUA, care sunt utilizați pentru modernizarea infrastructurii Bazei militare de instruire Bulboaca, astfel încât aceasta să permită instruirea militarilor Armatei Naţionale care participă în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii cu mandat ONU.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)