Logo Realitatea.md

Dodon, pregătit „să facă ordine” la poligonul de la Bulboaca. Șalaru: Va îndepărta R.Moldova de partenerii euro-atlantici

11 August 2017, 14:59 // Politica

Subiectul finanțării Armatei Naționale de către Statele Unite ale Americii a devenit tot mai discutat. Astfel, Igor Dodon a declarat că va merge în scurt timp la poligonul de la Bulboaca pentru a stabili acțiunile următoare în funcție de situație. Totodată, ca răspuns la intenția acestuia de a stopa finanțarea venită din SUA, ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a declarat că șeful statului dorește să îndepărteze R.Moldova de partenerii euro-atlantici.

Într-o postare pe rețele de socializare, Igor Dodon a menționat că va vizita luni poligonul de la Bulboaca „pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor”. 

Cu referire la acest subiect Anatol Șalaru, a declarat că intenția lui Igor Dodon de a obtura finanțarea va duce indiscutabil la o reevaluare din parte SUA a relației cu Republica Moldova, la punerea sub semnul întrebării a relației bilaterale moldo-americane, cu implicații majore în planul tuturor conexiunilor externe ale Republicii Moldova.

„Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova au tolerat nepermis de mult acțiunile lui Igor Dodon împotriva sitemului național de securitate al Republicii Moldova. Acțiunile lui Igor Dodon nu sunt simple gafe generate de incompetență și anti-euroatlantism ci se circumscriu unui proiect dirijat de Federația Rusă, având ca scop îndepărtarea graduală a Republicii Moldova de partenerii euro-atlantici”, a declarat Anatol Șalaru în postarea sa pe Facebook. 

Realitatea.md amintește că în cadrul iniţiativei GPOI, Ministerul Apărării  beneficiază de un grant în valoare de 1,6 mln dolari SUA, care sunt utilizați pentru modernizarea infrastructurii Bazei militare de instruire Bulboaca, astfel încât aceasta să permită instruirea militarilor Armatei Naţionale care participă în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii cu mandat ONU.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5658 0.6627%
USD USD 16.7008 0.2250%
RUB RUB 0.2683 0.0373%
RON RON 4.2024 0.7383%
UAH UAH 0.6377 0.3778%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile