Logo Realitatea.md

Dodon l-a refuzat pe Eugen Sturza și a propus candidatul său la funcția de ministrul al Apărării: Nu vă place, treaba voastră! (VIDEO)

13 Septembrie 2017, 12:31 // Politica

Igor Dodon a refuzat să aprobe candidatura propusă de Guvern pentru funcția de ministru al Apărării. Acesta a declarat că nu a semnat propunerea premierului Pavel Filip și că propune o altă candidatură în această funcție. Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul conferinței de presă organizate la Președinție.

„Consider că înaintarea persoanei care nu este profesionistă și asupra căreia planează suspiciuni, nu poate fi promovată la funcția de ministru al Apărării. Vă bateți joc de ofițeri! Astăzi am semnat răspunsul domnului Filip prin care refuz candidatura lui Sturza. Propunem candidatura dumnului. Gaiciuc Victor, fost viceministru, ambasador la NATO, care are suficientă experiență”, a declarat Igor Dodon.

Acesta s-a adresat guvernării și a subliniat că dacă aceasta va insista în continuare pe această candidatură, președintele nu va semna astfel de decrete: „Să nu interpretăm! De aceea ori acceptați profesioniști, ori vedeți alte soluții! Nu vă place, treaba voastră!”.

 De menționat că președintele țării nu deține competența de a înainta candidaturi pentru funcția de ministru al Apărării. 

Realitatea.md amintește că ieri, Eugen Sturza, vicepreședintele PPEM, a fost înaintat de către PDM pentru funcția de ministru al Apărării. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6333 0.1699%
USD USD 16.7050 0.4981%
RUB RUB 0.2685 0.1119%
RON RON 4.2473 0.3663%
UAH UAH 0.6409 0.9132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile