Logo Realitatea.md

Dodon amenință guvernarea cu un nou referendum, dacă se va insista pe modificarea Constituției: Credeți-mă, lumea nu va vota pentru UE! (VIDEO)

13 Septembrie 2017, 13:05 // Politica

Igor Dodon s-a arătat nemulțumit de intenția guvernării de a introduce în textul Constituției o referință privind vectorul european al Republicii Moldova. Acesta a declarat că în cazul în care PD va insista pe această abordare, președintele va iniția referendum consultativ privind vectorul geopolitic extern al Republicii Moldova.

„Cei care au distrus vectorul integrării europene în 8 ani, acum „încearcă să fie mai catolici decât Papa de la Roma”. Voi credeți că lucrul ăsta vă va ajuta? Credeți că dacă strigați „Integrare europeană” la toate colțurile și puneți în Constituție, oamenii vor avea mai multă încredere în voi?! Am discutat acest subiect cu noul ambasador al UE la Chișinău. Ei nu se cumpără cu „toate variantele astea a voastre”.

Șeful statului s-a adresat către Uniunea Europeană: „Oare veți permite din nou să-și bată joc de simbolurile europene? Dacă o faceți și pe asta, să nu întrebați de ce oamenii nu au încredere în UE”.

Potrivit lui, dacă majoritatea parlamentară va insista pe acest subiect, președintele îl va bloca „cu toate pârghiile posibile”. 

„Vectorul geopolitic îl hotărăște poporul la referendum. Și în situația în care Partidul Democrat va insista în continuare pe această abordare, unica soluție a mea va fi, conform Constituției, să inițiez un referendum consultativ privind vectorul geopolitic extern. Și credeți-mă că lumea nu va vota pentru Uniunea Europeană”, a declarat Dodon. 

Realitatea.md amintește că ieri Partidul Democrat și-a exprimat intenția de a modifica Constituția Republicii Moldova prin introducere în textul acesteia o referință care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 -1.1203%
USD USD 16.6631 -0.1145%
RUB RUB 0.2622 -1.6873%
RON RON 4.1508 -1.0866%
UAH UAH 0.6307 -0.7553%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile