Logo Realitatea.md

Dodon, citat la Procuratură pentru audieri în dosarul „Antifa”! Ce legătură are liderul PSRM

12 Ianuarie 2015, 11:10 // Politica

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, deputatul Igor Dodon, este audiat în aceste clipe la Procuratura Generală în dosarul deschis pe numele activiștilor „Antifa”, Pavel Grigorciuk și Mihail Amerberg. Potrivit procurorilor, audierea a fost solicitată de avocații învinuiților.

În dimineața zilei de astăzi, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că la 8.55 a primit citație de la Procuratură pentru a se prezenta la ora 9.00 la audieri. „Procuratura cere să fiu audiat în cadrul unui dosar penal... Să vedem ce „surprize-surprize” au fabricat cei de acolo”, a scris socialistul.

Solicitată de Realitatea.md, șefa Serviciului de Presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a menționat că la solicitarea lui Igor Dodon audierile au fost transferate pentru ora 10.00, iar acesta s-a prezentat în fața procurorilor. Totodată, aceasta a precizat că „Procuratura se conduce de legislația procesual penală și respinge tentativele de manipulare politică”.

„Toti cetățenii sunt egali în fața legii și sunt obligați să se prezinte la solicitările organelor de drept. În cazul concret - Igor Dodon a fost citat la solicitarea avocaților invinuiților Amerberg și Grigorciuc, care au cerut audierea conducerii PSRM”, a precizat Maria Vieru.

Realiteatea.md precizează că, pe 26 noiembrie, Inspectoratul General de Poliție a prezentat mai multe interceptări telefonice care demonstrează scenariile puse la cale de organizaţia "Antifa" după alegerile parlametare din 30 noiembrie. În una dintre aceste discuții, Mihail Ameberg vorbeşte alarmat despre percheziţiile desfăşurate la domiciliul lui Pavel Grigorciuk, care coordonează „Forumul Social a Moldovei”, la comanda lui Igor Dodon.

Totodată, în altă convorbire, Pavel Grigorciuk vorbeşte cu un profesor, care ar fi responsabil de racolarea unor studenţi şi căruia îi povesteşte că acţiunile pe care le vor desfăşura vor începe de la nord sau de la sud spre centru. Acesta mai declară că în spatele acţiunilor stă Igor Dodon.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.0000%
USD USD 17.4546 0.0000%
RUB RUB 0.2368 0.0000%
RON RON 4.3784 0.0000%
UAH UAH 0.6257 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile