Logo Realitatea.md

Dodon felicită cetățenii cu sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare. „Vă doresc succes, sănătate și prosperitate”

14 Ianuarie 2018, 10:12 // Actualitate

Șeful statului, Igor Dodon, a venit astăzi cu un mesaj de felicitare pentru toți cetățenii, cu ocazia sărbătorii Sfântului Vasile cel Mare.

Într-o postare pe Facebook, Dodon menționează: „Astăzi îl prăznuim pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, mare teolog creștin, propovăduitor și unul dintre cei mai importanți părinţi ai bisericii ortodoxe. Cu acest deosebit prilej, adresez cordiale felicitări tuturor creștinilor ortodocşi din Moldova precum și celor care poartă numele de Vasile sau care au primit acest prenume la Taina Sfîntului Botez.

Tot în această zi, poporul nostru are o frumoasă tradiţie de a sărbători Anul Nou pe stil vechi păstrînd mai multe obiceiuri în legătură cu această sărbătoare. În ajun de Sf. Vasile copiii și tinerii merg pe la casele oamenilor cu uratul, iar pe 14 ianuarie, cu semănatul, urând gazdelor bunăstare și un an îmbelșugat. Trebuie să transmitem și copiilor noștri aceste tradiții creștine, așa cum ne-au fost transmise și nouă.

Le doresc încă o dată tuturor cetăţenilor ţării succes, sănătate și prosperitate!

La Mulți Ani!”

Pe 14 ianuarie, creştinii ortodocşi din Republica Moldova marchează sărbătoarea Sf. Vasile cel Mare, unul dintre cei mai importanţi părinţi ai bisericii ortodoxe şi unul dintre cei mai mari teologi creştini. Potrivit tradițiilor, oamenii merg de la casă la casă și urează gazdelor un an cât mai bun, bogat și îmbelșugat. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1377 0.0278%
USD USD 16.5266 0.2451%
RUB RUB 0.2633 -1.6069%
RON RON 4.3282 0.0439%
UAH UAH 0.6304 0.1112%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
10 apr, 17:32 //

Foto: captură YouTube Un bărbat din Canada și-a dus Mercedesul la service și a uitat camera de filmat deschisă. Ce a descoperit (VIDEO)

02 apr, 11:54 //

Replici de la ședința Primăriei: „Să nu-mi citiți aici lecții despre cum oamenii trebuie să se roage la morminte” (VIDEO)

20 apr, 12:36 //

UPDATE Incendiul de pe strada Academiei din cartierul Telecentru a fost LOCALIZAT! (FOTO/VIDEO)

20 apr, 13:33 //

UPDATE: Incendiul de la Complexul „Lunedor” a fost lichidat. Cauzele producerii incidentului urmează a fi stabilite (FOTO/LIVE)

20 apr, 07:45 //

NO COMMENT! Vladimir Voronin, despre Ion Ceban: „Specialitatea lui e magafonul. În afară de bâl-bâl-bâl nu știe nimic” (VIDEO)

23 apr, 07:05 //

Foto: telemundonuevainglaterra.com HOROSCOP 23 - 29 aprilie: Două zodii vor da lovitura în ultima săptămână din aprilie. Viața li se schimbă radical

06 apr, 14:00 //

Foto: Panilino/ Facebook Directorul „Panilino”, după perchezițiile Poliției Capitalei: Scopul a fost să ne distrugă, să nu mai vindem nici pască, nici cozonac...” (VIDEO)

19 apr, 09:34 //

Foto: PCCOCS UPDATE: Salarii în plic și meciuri trucate! Personalul clubului FC Dacia Chișinău și fotbaliștii, audiați după perchezițiile PCCOCS și INI (FOTO)

28 mar, 11:03 //

Foto simbol Flux de demisii la CNA! Bogdan Zumbreanu: „Regret că pleacă angajați cu o bogată experiență”. Explicația!

05 apr, 17:15 //

Foto: BBC Răsunător! Iulia Skripal a făcut prima declarație după ce a ieșit din comă. Cum a reacționat când a fost întrebată despre otrăvirea cu „Novichok”