Logo Realitatea.md

Dodon îi răspunde PD-ului: Acordarea statutului de observator Moldovei în UEE nu contravine nici într-un fel legislației țării.

15 Mai 2018, 17:52 // Politica

După ce partidul de la guvernare a declarat că Republica Moldova nu poate deveni țară cu statul de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice fără acordul Parlamentului și Guvernului, președintele Igor Dodon s-a grăbit să vină cu comentarii și explicații. Acesta a declarat pentru agenția rusească Tass că acordarea statutului de observator Moldovei în UEE nu contravine nici într-un fel legislației țării.

„Potrivit Constituției Republicii Moldova, președintele este responsabil pentru politica externă a țării și are dreptul să semneze acorduri internaționale. Prin căpătarea statutului de observator al țării în UEE nu este neglijat nici un acord internațional și nici angajamentele pe care ni le-am asumat față de partenerii noștri externi”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit lui, acest statut îi oferă Republicii Moldova mari oportunități pentru dezvoltarea economică și le va permite moldovenilor să-și mărească exporturile către piețele tradiționale. 

Totodată, Dodon a subliniat că a fost ales de către popor, pe când majoritatea parlamentară a fost formată prin metode dubioase.

„Partidul Democrat face astfel de declarații sub presiunea Occidentului, în contextul apropierii alegerilor parlamentare din toamnă, în speranța de a obține voturi suplimentare din partea electoratului proeuropean de dreapta”, a conchis Dodon.

Realitatea.md amintește că astăzi, PD-ul a anunțat că Moldova este țară parlamentară și nu poate fi observator în cadrul Uniunii Euroasiatice fără acordul guvernării. 

 Ieri, Igor Dodon a anunțat pe Facebook despre faptul că Republica Moldova  este prima țară care a obținut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică. 

Fericirea nu are margini! Dodon, în sfârșit, s-a întâlnit cu Putin și i-a dat o „mână caldă”: „Un dialog foarte bun la nivel de președinți” (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile