Logo Realitatea.md

Dodon l-a insultat public pe primarul de Băcioi, după ce acesta i-a propus să semneze Declarația de Unire cu România (FOTO)

13 Martie 2018, 23:48 // Politica

Astăzi a avut loc inaugurarea primului teren sportiv în comuna Băcioi, în urma proiectului lansat de Fundația de Binedacere „Din Suflet” a primei doamne, Galina Dodon. În timpul inaugurării, Dodon l-a insultat pe primarul localității Vitalie Șalari, care i-a propus președintelui să urmeze exemplul localității sale de baștină, Sadova, și să-și pună semnătura pe Declarația de Unire a comunei Băcioi, scrie Deschide.md.

Foto: Facebook/Igor Dodon

„Aș vrea să mulțumesc domnului președinte Igor Dodon pentru că se află astăzi printre noi la inaugurarea acestui stadion, ce-i drept, încă nefinalizat. Spre deosebire de conducerea statului german care nu a binevoit să-l primească (pe Igor Dodon – n.red), noi, băcioenii, îl primim cu gândul că, după Moscova, Băcioiul este unul dintre puținele locuri pe care Igor Dodon le poate vizita fără a fi refuzat. Domnule Dodon, știu câ în urmă cu câteva zile localitatea dvs. Sadova a semnat Declarația simbolică de Unire cu România. Dacă nu ați reușit să semnați Declarația de Unire la Sadova, vă rugăm foarte mult să semnați la Băcioi această Declarație care vine să confirme apartenența noastră la neamul românesc”, a spus primarul Vitalie Șalari.

În replică, președintele Dodon l-a insultat pe primarul de Băcioi.

„Primarul de la Băcioi e cam dus cu pluta, dar eu am spus, oameni buni, eu n-o fac pentru primar o fac pentru oamenii din sat și o fac pentru copii”, a spus Dodon

După ce Dodon și-a terminat discursul populist, a luat iarăși cuvântul primarul Șalari, însă acesta nu a putut să dea un răspuns insultelor lui Dodon, deoarece oamenii acestuia au deconectat microfonul și sunetul de la boxe, iar Dodon pur și simplu s-a întors și a mers pe terenul proaspăt construit.

În timp ce Dodon verifica cum a fost amenajat terenul sportiv, a fost întrebat de către reporteri de ce s-a grăbit cu inaugurarea acestuia, dacă n-au fost finalizate toate lucrările planificate, cum ar fi instalarea iluminării pe timp de noapte, a camerelor de supraveghere și a altor elemente. 

„Nu a fost planificate camere video niciodată, iluminarea trebuie s-o facă primarul care-i cu românii și o s-o facă”, a spus cam iritat Dodon.

Primarul Vitalie Șalari, însă, a spus că în proiect erau incluse camerele de supraveghere, iluminare și alte elemente, care din păcate lipsesc. Acesta ne-a făcut cunoștință și cu proiectul propriu-zis din care am putut constata că, într-adevăr, au fost planificate cele menționate, însă nu s-a ajuns până la materializare conform proiectului. Șalari susține că din cele auzite de la executorul lucrărilor reiese că „finanțatorii nu mai au bani”. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5946 -0.7205%
USD USD 17.1423 0.1472%
RUB RUB 0.2555 -0.0391%
RON RON 4.1855 -0.8034%
UAH UAH 0.6088 -0.0657%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile