Logo Realitatea.md

Dodon, la discuții cu noul șef al Misiunii OSCE. „Claus Neukirch a mai activat în cadrul organizației de la Chișinău și cunoaște problematica țării”

23 Octombrie 2018, 16:57 // Politica

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în țara noastră, Claus Neukirch, discutând subiecte cu privire la situația actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în special, despre măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Foto: președinte.md

Potrivit lui Igor Dodon, noul șef al Misiunii OSCE a mai activat în componența organizației de la Chișinău, în perioada anilor 2004-2011, și cunoaște bine problematica țării noastre.

În cadrul întrevederii, șeful Misiunii OSCE a salutat succesele înregistrate în promovarea „Pachetului celor 8 puncte”, coordonate de Chișinău şi Tiraspol la data de 04 ianuarie 2017, în cadrul întrevederii de la Bender, şi a susținut eforturile comune ale conducerii Republicii Moldova, care au drept scop avansarea procesului de reglementare.

Oficialii au fost reiterat că toți participanții procesului de reglementare trebuie să continue acțiunile comune în vederea realizării cât mai rapide a înțelegerilor încheiate pe marginea pachetului de măsuri coordonate, menite să consolideze încrederea între cele două maluri ale Nistrului.

Igor Dodon și Claus Neukirch au discutat și despre necesitatea organizării unei noi întrevederi în formatul de negocieri „5+2”, în cel mai scurt timp. Pe final, șeful statului a optat pentru o cooperare cât mai activă cu OSCE precum şi pentru reluarea procesului politic de reglementare a conflictului transnistrean.

De asemenea, președintele țării i-a urat succes lui Claus Neukirch în îndeplinirea mandatului, exprimându-și încrederea că „odată cu numirea sa în această funcție, procesul de reglementare a conflictului transnistrean va cunoaște o nouă etapă”.

De menționat că și președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE la Chișinău. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile