Logo Realitatea.md

Dodon le ia apărarea deputaților socialiști care dețin cetățenia română: „E mai ușor să o obții decât să renunți la ea”

18 Ianuarie 2018, 13:58 // Actualitate

Președintele țării, Igor Dodon, îi apără pe cei șase deputați socialiști, care dețin cetățenia română și nici până în prezent nu au renunțat la aceasta, motivând prin faptul că ar fi o procedură complexă și greu de a renunțat. Declarația a fost făcută  aseară în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Potrivit șefului statului, autoritățile de la București ar fi stabilit niște condiții mult prea complicate pentru a renunța la cetățenie, iar din acest motiv cei șase deputați nu au renunțat încă, însă dosarele acestora se află în proces.

„Eu am permanent discuții cu membrii PSRM. Mă aflu câte jumătate de zi cel puțin la biroul partidului și vorbesc despre diverse probleme inclusiv despre acești șase deputați cu cetățenie dublă. La noi toți cei care veneau în partid semnau o declarație pe propria răspunedere unde menționau dacă dețin sau nu o altă cetățenie decât cea a Moldovei. Am întrebat conducerea partidului despre această tergiversare și mi-au zis că e mai greu să renunți la cetățenie decât să o obții. Știți câte acte trebuie acolo de acumulat. Ei sunt hâtri, românii aceștia. Sunt tare interesanți frații aceștia ai noștri: ca să obții cetățenia, ți-o dau foarte repede, dar ca să te dezici, trebuie să mergi să strângi o sumedenie de certificate ca pe timpul sovietic”, a afirmat Dodon.

Realitatea.md amintește că în timp ce critică unionismul și promovează o altă viziune politică, șase deputați ai fracțiunii PSRM dețin cetățenia României. Este vorba de Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi. Anterior, conducerea PSRM anunțase că aceștia vor renunța la cetățenie, însă conform unor informații apărute în presă, în urma solicitării oficiale de la Autoritatea Națională de Redobândire a Cetățeniei Române, cei șase deputați socialiști așa și nu au depus cerere de refuz. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 0.0000%
USD USD 17.1322 0.0000%
RUB RUB 0.2559 0.0000%
RON RON 4.0703 0.0000%
UAH UAH 0.6291 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile