Logo Realitatea.md

Dodon mai speră să revină la PSRM, chiar dacă îi este interzis: „Voi fi sau nu conducător de partid, vor decide colegii” (VIDEO)

12 Decembrie 2017, 15:23 // Politica

După ce socialiştii au depus la Curtea Constituțională sesizarea privind contestarea normei prin care preşedintelui îi este interzisă asocierea cu orice formaţiune politică, Igor Dodon a calificat această prevedere drept una „stranie și excepțională”. Șeful statului a subliniat însă că în cazul în care legislația i-ar fi permis acest lucru, el ar fi fost membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. 

„Această prevedere legală a apărut excepțional în Legislația Republicii Moldova înaintea alegerilor prezidențiale. Vă amintesc că timp de 26 de ani de independență nici un președinte al Republicii Moldova nu i-a fost interzis să fie membru de partid. Foarte straniu a apărut această interdicție anul trecut când sondajele arătau că președintele Partidulului Socialiștilor ar putea să învingă”, a declarat Igor Dodon.

Acesta a presupus că prevederea respectivă a fost inițiată pentru PSRM „în speranța că pleacă Dodon și partidul va scădea în preferințele cetățenilor”.

„Acest lucru nu s-a întâmplat, PSRM este în creștere! Chiar dacă îmi doresc eu sau nu, această decizie nu o ia Dodon, ci colegii din partid. Evident că dacă legislația îmi va permite să fiu membru de partid, voi fi membru al PSRM. Voi fi sau nu conducător vor decide colegii la congres. Vom vedea care va fi decizia Curții Constituționale. Dacă CCM va menține în vigoare norma legală, atunci vom respecta norma legală așa cum am făcut tot timpul”, a conchis președintele.

De menționat că astăzi Curtea Constituțională a respins sesizarea membrilor PSRM, astfel a menţinut în vigoare actualele prevederi ale Codului electoral, care stipulează că un şef de stat nu poate fi membru de partid sau al altor organizaţii social-politice.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4475 -0.5299%
USD USD 17.1200 -0.1272%
RUB RUB 0.2576 -0.3096%
RON RON 4.1219 -0.9373%
UAH UAH 0.6156 0.5061%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile