Logo Realitatea.md

Dodon nu înțelege scopul protestelor din ultimele zile: Facem dreptate în ceea ce ține de Primărie sau... ne pregătim de parlamentare? (VIDEO)

03 Iulie 2018, 22:09 // Politica

Șeful statului înțelege motivația oamenilor care ies în stradă și manifestează pentru drepturile lor, dar nu vede o finalitate a protestelor organizate de liderii PPDA și PAS.

„Ce fel de proteste sunt astea? Protestăm oliacă, ne ducem la mare, pe urmă iarăși venim. Care este obiectivul? Să facem dreptate în ceea ce ține de Primărie sau... ne pregătim de parlamentare? Eu cred că Năstase și Sandu sunt bucuroși că au câștigat Primăria și pe urmă a fost anulat votul. Sunt ferm convins că sunt bucuroși. Pentru ce le trebuie lor bătăi de cap?”, se întreabă Igor Dodon.

Mai mult, acesta a declarat că Andrei Năstase trebuia să fie scos din cursă după primul tur, astfel alegerilor locale noi din Chișinău ar fi avut un succes.

Embed:

Realitatea.md amintește că, după rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău în urma cărora a câștigat candidatul PPDA Andrei Năstase, oameni au ieșit în stradă întru validarea mandatului de primar general.

Protestele au continuat, în special, după ce ultima instanță națională - CSJ - a menținut decizia Curții de Apel Chișinău, potrivit căreia, turul I și II au fost declarate nule, din cauză că Andrei Năstase și Ion Ceban ar fi făcut agitație în ziua tăcerii. Ultimul protest de acest gen a avut loc pe data de 1 iulie.

Cu o zi înainte, Comisia Electorală Centrală s-a conformat deciziei CSJ și a declarat nule alegerilor locale noi din Chișinău care au avut loc pe data de 27 și 3 iunie.

CITEȘTE ȘI:

Alina Russu explică „pe înțelesul tuturor” de ce alegerile din Capitală au fost declarate nule (VIDEO)

Citeste tot despre: alegeri locale noi, Igor Dodon, proteste
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile