Logo Realitatea.md

Dodon o ține una și bună: I-a reiterat ambasadorului SUA că NU va promulga legea privind vânzarea terenului Stadionului Republican

07 August 2018, 14:50 // Politica

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, James Pettit. Acesta a reiterat că nu poate promulga legea ce presupune transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA.

Foto: Facebook/Dodon Igor

„Am propus diplomatului să revenim la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți. Am lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii sa amenajăm un parc sau să edificăm un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii municipiului Chișinău, dar și de întreg poporul Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit președintelui, această lege nu este acceptată de societate. 

Cei doi au discutat aprofundarea dialogului în interesul cetățenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat.

Realitatea.md amintește că proiectul de lege privind transmiterea Ambasadei SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului edificiu a fost votat de Parlament în ambele lecturi.

VEZI ȘI:

James Pettit: Tranzacţia de procurare a terenului pentru construcţia noului sediu al Ambasadei SUA în Moldova va fi una corectă şi transparentă

Dodon se declară ferm împotriva vânzării Stadionului Republican: ”Nu voi semna chiar dacă vom ajunge la suspendare” (video)

PPDA, PAS și PLDM, despre terenul Stadionului Republican ce urmează a fi vândut SUA: „Decizia Guvernului denotă lipsă de transparență!”

Stadionul Republican a fost desființat, iar terenul, dat cu titlu oneros Ambasadei SUA! O decizie în acest sens a fost luată azi, la Guvern

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile