Logo Realitatea.md

Dodon: "Partidul pro-prezidențial - PSRM - are șanse reale să învingă la Chișinău, la Bălți și la parlamentare" (VIDEO)

07 Martie 2018, 11:42 // Actualitate

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), partidul pro-prezidențial, precum l-a calificat președintele Igor Dodon are șanse reale de a câștiga alegerile locale anticipate organizate în mun. Chișinău, din mun. Bălți, inclusiv cele parlamentare care urmează să aibă loc în toamna acestui an. Declarația a fost făcută de către șeful statului, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, din 7 martie curent, care a avut loc la Reședința de Stat.

Embed:

Președintele Igor Dodon a comentat decizia Partidului Deomocrat din Moldova (PDM) de a nu înainta un candidat pentru Primăria Chișinău, dar de a susține un candidat unic și pro-european pentru alegerile locale anticipate. Potrivit lui Dodon, prin astfel de acțiuni se încearcă a crea premise pentru a ”restabili Alianța pentru Integrare Europeană”.

”Consider că este o nouă tentativă de a crea Alianța pentru Integrare Europeană. Sunt ferm convins că toți conștientizează faptul că toate partidele așa-numite pro-europene care sunt la guvernare sau în opoziție au falimentat politic, iar acest lucru îl demonstrează toate sondajele și este evident că la următoarele alegeri parlamentare, stânga politică – pro-moldovenească, pro-statalistă – PSRM, va obține victorie. Acuma este o tentativă de a lansa mesaje și negocieri nu doar pentru alegeri locale. Miza dlui Plahotniuc nu este doar alegerile locale, este o încercare de a crea premise pentru restabilirea Alianței pentru Integrare Europeană, care se acoperă cu lozinci europene, dar de fapt își bate joc de cetățeni. Din mesajele politicienilor am înțeles un lucru foarte clar – lovitura și lupta de bază va fi cu PSRM, iar acest lucru mă bucură. Se tem? Înseamnă că știu de ce se tem. Lupta de bază atât la alegeri locale, cât și prezidenția va fi între stânga PSRM și celelalte partide de pe dreapta și inclusiv unii spoileri de stânga care deja și-au început activitatea. Este un lucru pe care îl  conștientizăm. Partidul pro-prezidențial – PSRM – are șanse reale să învingă la Chișinău, la Bălți și în parlamentare la toamnă. O să vedeți că vom face tot posibilul ca aceste victorii să devină o realitate”, a declarat președintele.

În opinia lui Igor Dodon, alegerile locale din mun. Chișinău ar trebui organizate concomitent cu alegerile parlamentare pentru a ”economisi bani din bugetul statului”.

”Trebui să vedem decizia CEC-ului care stabilește data. Eu cred că 20 mai trebuie să rămână ca data alegerilor locale anticipate. Ar fi corect să avem în acea zi și alegeri parlamentare anticipate, pentru a economisi bani bugetari”, susține Dodon.

După decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind data alegerilor locale anticipate din mun. Chișinău, PSRM se va convoca și va lua o decizie cu privire la candidatura la funcția de primar al Capitalei.

”Dacă m-or invita, voi veni și eu”, a conchis șeful statului.

Realitatea.md amintește că ieri, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a anunțat că nu va înainta un candidat pentru Primăria Chișinău și va susține un candidat unic și pro-european pentru alegerile locale anticipate. Vlad Plahotniuc a atenționat reprezentanții formațiunilor de dreapta să nu se grăbească să renunțe la sprijinul PDM, așa cum s-a întâmplat la prezidențialele din 2016.

La rândul său, PL, PAS și PPDA au anunțat că nu vor purta negocieri cu partidele pro-europene în vederea susținerii unui candidat comun la alegerile locale noi din municipiul Chișinău.

CITEȘTE ȘI:

Alegerile anticipate în municipiile Chișinău și Bălți vor avea loc pe 20 mai? Ce zice Comisia Electorală Centrală (FOTO)

Opinie: PD dă peste cap planurile electorale ale PPDA pentru Primăria Chișinău. Andrei Năstase ar face bine să-și suspende candidatura

PAS și PPDA reacționează la anunțul PDM privind alegerile anticipate din Chișinău: "Nu vor exista negocieri…"

Decizie SURPRIZĂ: PDM pledează pentru un candidat UNIC și pro-european pentru alegerile anticipate din mun. Chișinău (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5319 -0.6020%
USD USD 17.2703 0.1229%
RUB RUB 0.2682 -0.8503%
RON RON 4.1084 -0.5687%
UAH UAH 0.6415 1.2149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile