Logo Realitatea.md

Dodon s-a resemnat? La următoarea ședință a Consiliului Superior de Securitate ar putea să-l accepte pe noul ministru Eugen Sturza

18 Ianuarie 2018, 07:20 // Politica

Președintele țării, Igor Dodon, se pare că s-a resemnat cu gândul și a acceptat candidatura noului ministru al Apărării, Eugen Sturza, și posibil că îl va accepta în cadrul Consiliului Superior de Securitate. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de șeful statului, aseară, la emisiunea „Important” de la postul de televiziune TV21.

Foto: independent.md

Vom mai vedea care vor fi acțiunile Președinției și ale mele personale față de noul ministru. El scrie scrisori la Președinție, mă informează ce se întâmplă în armată, căci așa e și normal, este comandant suprem. După ce am emis un ordin, prin care am cerut ca să fiu informat unde merg militarii peste hotare, la ce fel de antrenamente sau exerciții militare, el acum îmi raportează, cel puțin odată în lună”, a spus Dodon.

Totodată, șeful statului a menționat că în timpul apropiat Consiliul Superior de Securitate ar putea să se întrunească în ședință, după o pauză din luna august. „Noi am propus recent o ordine de zi a Consiliului Superior de Securitate. Dacă cei de la guvernare nu vor veni și vor boicota din nou ședințele, noi avem deja pregătit un proiect de lege de modificare a componenței Consiliului și o vom înainta conform procedurii. Legea îmi permite să fac acest lucru”, a conchis Dodon.

Realitatea.md amintește că, Igor Dodon, a refuzat repetat să-l numească pe noul ministru al Apărării propus de coaliția de guvernare în funcție din motiv că nu ar fi corespunzător acestui post. Astfel, CCM l-a suspendat temporar din funcție pe șeful statului, iar decretul de numire în funcție a fost semnat de către președintele Parlamentului, Andrian Candu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)