Logo Realitatea.md

Dodon se apără cu Constituția în fața PD-ului: „Nu am nevoie de împuterniciri din partea guvernării. Liniștiți-vă! Totul va fi bine!” (VIDEO)

16 Mai 2018, 12:20 // Politica

După scandalul apărut în urma oferirii Republicii Moldova statului de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice (UEE) fără acordul guvernării, președintele Igor Dodon a ținut să-și argumenteze actul de semnare a tratatului din punct de vedere legitim și constituțional. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținută de președinte.

„În conformitate cu Constituția Republicii Moldova, președintele este desemnat expres pentru a purta tratative și a încheia tratate în numele Republicii Moldova, fără acordul deplinilor reprezentanți ai puterii statului. În virtutea funcțiilor lor, șefii de state nu au nevoie de împuterniciri speciale pentru a semna acorduri internaționale”, a delcarat Dodon. 

Acesta s-a adresat reprezentanților guvernării cu un îndemn: „Liniștiți-vă! Totul va fi bine!Timpul o să treacă! Nouă ani ați fost la guvernare, oamenii au văzut ce ați făcut. Acum vă veți duce în opoziție și veți fi observatori”, a sublniiat ironic președintele.

Acesta a ținut să sublinieze că acțiunile pe care le-a întreprins sunt perfect în conformitate cu Constituția și că nu a încălcat nimic.

Realitatea.md amintește că Igor Dodon a anunțat pe Facebook despre faptul că Republica Moldova  este prima țară care a obținut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică.  După care, PD-ul a anunțat că Moldova este țară parlamentară și nu poate fi observator în cadrul Uniunii Euroasiatice fără acordul guvernării. 

Dodon îi răspunde PD-ului: Acordarea statutului de observator Moldovei în UEE nu contravine nici într-un fel legislației țării

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5946 -0.7205%
USD USD 17.1423 0.1472%
RUB RUB 0.2555 -0.0391%
RON RON 4.1855 -0.8034%
UAH UAH 0.6088 -0.0657%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile